Stichting tegen Kanker en UZ Leuven sluiten overeenkomst voor ondersteuning Biancacentrum

4 juli 2019
Vanaf 2019 zal Stichting tegen Kanker het Biancacentrum van UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut financieel ondersteunen. Het Biancacentrum is een welzijnsinstituut voor kankerpatiënten en werd vernoemd naar Bianca Flamant, die patiënte was op de afdeling digestieve oncologie van UZ Leuven.
Prof. dr. Michel Delforge en prof. dr. Eric Van Cutsem

Prof. dr. Michel Delforge, voorzitter van het Leuvens Kankerinstituut, en prof. dr. Eric Van Cutsem, voorzitter van de Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker schenkt een bedrag van 60.000 euro aan UZ Leuven voor een periode van één jaar. Met dat bedrag zullen de schoonheidsspecialisten van het centrum betaald worden. De schenking kadert in het project ‘Welzijnscentra’ van Stichting tegen Kanker.

Biancacentrum

In het Biancacentrum van UZ Leuven kunnen kankerpatiënten sinds 2008 terecht voor schoonheidsbehandelingen die zijn aangepast aan hun specifieke noden. Enerzijds proberen de medewerkers van het centrum de uiterlijke effecten van kanker te beperken. Anderzijds zorgen de behandelingen ook voor een groter psychisch en fysiek welzijn. Jaarlijks maken zo’n 1.200 patiënten gebruik van het centrum, vooral voor schoonheidsbehandelingen en massages.

Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker, waarvan prof. dr. Eric Van Cutsem voorzitter is, ondersteunt naast patiëntgerichte projecten zoals het Biancacentrum tal van onderzoeksprojecten in UZ Leuven en aan de KU Leuven. Dat is mogelijk dankzij de steun van de vele donateurs en legaten en dankzij activiteiten zoals Levensloop, waaraan UZ Leuven, de KU Leuven en het Leuvens Kankerinstituut ook actief deelnemen.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Nieuwe genetische afwijking en therapeutisch doelwit bij zeldzame lymfeklierkanker ontdekt

13 augustus 2021
Onderzoekers van UZ Leuven en KU Leuven hebben een nieuwe genetische afwijking ontdekt die aan de basis ligt van een zeldzaam type lymfeklierkanker. De ontdekking opent nieuwe perspectieven voor een betere behandeling.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Singlecell-techniek baant weg voor biomerker immuuntherapie borstkanker

6 mei 2021
Leuvense onderzoekers ontdekten een manier om bij borstkankerpatiënten in een vroeg stadium te voorspellen of immuuntherapie zal aanslaan. Tumorweefsel van 40 patiënten werd onderzocht voor en na een eerste behandeling met anti-PD1- immuuntherapie. 1 op de 3 patiënten vertoonde een respons.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

UZ Leuven rondt pilootproject thuisbehandeling bij borstkanker af

22 februari 2021
In december eindigde een drie jaar durend pilootproject waarbij een behandeling voor borstkanker thuis of bij de huisarts werd toegediend. Voor patiënten is dat veel praktischer, omdat er minder verplaatsingen naar het ziekenhuis nodig zijn. Het zorgt ook voor een andere beleving van de ziekte.
Lees meer
Laatste aanpassing: 28 februari 2020