Stichting tegen Kanker en UZ Leuven sluiten overeenkomst voor ondersteuning Biancacentrum

4 juli 2019
Vanaf 2019 zal Stichting tegen Kanker het Biancacentrum van UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut financieel ondersteunen. Het Biancacentrum is een welzijnsinstituut voor kankerpatiënten en werd vernoemd naar Bianca Flamant, die patiënte was op de afdeling digestieve oncologie van UZ Leuven.
Prof. dr. Michel Delforge en prof. dr. Eric Van Cutsem

Prof. dr. Michel Delforge, voorzitter van het Leuvens Kankerinstituut, en prof. dr. Eric Van Cutsem, voorzitter van de Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker schenkt een bedrag van 60.000 euro aan UZ Leuven voor een periode van één jaar. Met dat bedrag zullen de schoonheidsspecialisten van het centrum betaald worden. De schenking kadert in het project ‘Welzijnscentra’ van Stichting tegen Kanker.

Biancacentrum

In het Biancacentrum van UZ Leuven kunnen kankerpatiënten sinds 2008 terecht voor schoonheidsbehandelingen die zijn aangepast aan hun specifieke noden. Enerzijds proberen de medewerkers van het centrum de uiterlijke effecten van kanker te beperken. Anderzijds zorgen de behandelingen ook voor een groter psychisch en fysiek welzijn. Jaarlijks maken zo’n 1.200 patiënten gebruik van het centrum, vooral voor schoonheidsbehandelingen en massages.

Stichting tegen Kanker

De Stichting tegen Kanker, waarvan prof. dr. Eric Van Cutsem voorzitter is, ondersteunt naast patiëntgerichte projecten zoals het Biancacentrum tal van onderzoeksprojecten in UZ Leuven en aan de KU Leuven. Dat is mogelijk dankzij de steun van de vele donateurs en legaten en dankzij activiteiten zoals Levensloop, waaraan UZ Leuven, de KU Leuven en het Leuvens Kankerinstituut ook actief deelnemen.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Kankerbehandeling aan huis

16 september 2023
Net voor de zomer kondigde minister Frank Vandenbroucke een wettelijk en financieel kader aan voor thuishospitalisatie bij kanker. UZ Leuven werkte drie jaar mee aan een pilootproject met de overheid voor oncologische behandelingen aan huis.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Informatieve filmpjes voor kankerpatiënten

12 mei 2023
Wie met een kankerbehandeling begint, heeft vaak nog heel wat vragen en bezorgdheden. In drie nieuwe informatieve filmpjes op de UZ Leuven-website leggen zorgverleners uit wat bepaalde kankerbehandelingen precies inhouden.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Vrouwen met borstkanker kunnen hormoonbehandeling onderbreken om zwanger te worden

4 mei 2023
Goed nieuws voor borstkankerpatiënten met een kinderwens: jonge vrouwen met borstkanker kunnen veilig de hormoontherapie onderbreken om zwanger te worden. Ze maken op korte termijn niet meer kans op herval van de kanker.
Lees meer
Laatste aanpassing: 28 februari 2020