Spoedgevallendienst scoort uitstekend in consumentenonderzoek

11 juni 2019
Uit een grootschalig consumentenonderzoek van Testaankoop bij meer dan 5.200 Belgen en in 42 ziekenhuizen blijkt dat patiënten bijzonder tevreden zijn over de spoedgevallendienst van UZ Leuven. Vooral de bekwaamheid van artsen en verpleegkundigen en de medische informatie scoren uitstekend.

UZ Leuven kreeg een 'Zeer hoge tevredenheid' als beoordeling in het onderzoek van Testaankoop.

Over de volledige lijn voert UZ Leuven de lijst van bevraagde ziekenhuizen aan met een score van 77 procent (‘zeer hoge tevredenheid’), een gedeelde eerste plaats met AZ Damiaan en AZ Groeninge. Ook UZ Brussel, UZ Gent en AZ Delta scoorden uitstekend.

Bekwaamheid en informatie voorop

UZ Leuven scoorde het beste van alle ziekenhuizen wat betreft de bekwaamheid van artsen en verpleegkundigen (85 en 86 procent) en medische informatie (81 procent). Maar ook voor de wachttijden voor de triage (81 procent) en voor een eerste contact met een arts (73 procent) scoort ons ziekenhuis uitstekend.

Een pluim voor alle medewerkers

Prof. dr. Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen, is alvast heel tevreden met de resultaten. “Dit is volledig de verdienste van alle medewerkers van de spoedgevallendienst. Zij mogen heel trots zijn op wat ze verwezenlijken”, zegt ze. “We stellen elke dag alles in het werk om deze cijfers nog te verbeteren. We analyseren regelmatig onze manier van werken en passen die aan als het nodig is. Op die manier streven we dag in dag uit naar de best mogelijke kwaliteit voor onze patiënten en medewerkers.”

Gerelateerd

Meer nieuws over "Spoedgevallendienst"

In beeld: race tegen de klok

20 januari 2023
Haast en spoed is soms wél goed: dat bewijst de spoedgevallendienst van UZ Leuven al 50 jaar. In 1972 werd een gloednieuwe dienst opgericht om de dringende zorg in het ziekenhuis efficiënter te doen verlopen. Ondertussen groeide spoed uit tot een van de belangrijkste diensten van het ziekenhuis.
Lees meer
Meer nieuws over "Spoedgevallendienst"

Spoedgevallendienst op Eén

10 oktober 2017
Vanaf 23 oktober brengt Eén in de derde reeks 'Spoed 24/7' het reilen en zeilen van onze spoedgevallendienst in beeld.
Lees meer
Laatste aanpassing: 17 januari 2020