Medewerkers medisch intensieve geneeskunde en Selah Sue blikken samen videoclip in

26 juni 2020

De dienst medisch intensieve geneeskunde verzorgde de afgelopen maanden de eerste en de laatste kritiek zieke COVID-patiënten. Dat ze goed zijn in hun vak, wisten we al. Maar nu hebben ze getoond dat ze ook kunnen zingen. Om een intense periode positief af te sluiten en iedereen binnen en buiten het ziekenhuis te bedanken voor de steun en appreciatie, blikten ze samen met muzikante Selah Sue een videoclip in.

De video werd volledig ingeblikt, gemonteerd en van muziek voorzien door medewerkers van de dienst medisch intensieve geneeskunde.

De video werd volledig opgenomen, gemonteerd en van muziek voorzien door medewerkers van de dienst medisch intensieve geneeskunde, onder leiding van verpleegkundige Bas Aerts. De beelden zijn een combinatie van sfeerbeelden die tonen hoe het eraan toeging op de afdeling tijdens de coronacrisis, en ludieke beelden die speciaal voor deze video werden opgenomen. Muzikante Selah Sue, die een persoonlijke band heeft met de afdeling, zette mee haar schouders onder het project.

Extra boost

“Met veel enthousiasme en strijdlust hebben we geprobeerd om onze patiënten en hun familie niet alleen uitstekende, maar ook warme en menselijk zorg te bieden. We beseffen heel goed dat dit slechts mogelijk was dankzij gigantische inspanningen van en goede samenwerking met iedereen binnen het ziekenhuis. De steun, appreciatie en het respect van iedereen binnen en buiten het ziekenhuis heeft ons steeds energie gegeven om te blijven doorgaan. Elke kleine geste gaf ons een extra boost!”, zegt dokter Philippe Meersseman, arts medisch intensieve geneeskunde en een van de vele initiatiefnemers van het project.

Lean on me – Medisch Intensieve Zorgen UZ Leuven ft. Selah Sue
Laatste aanpassing: 9 augustus 2022