Europese klimaatprijs voor Leuven

28 juni 2017

Op 2 juni heeft de stad Leuven voor haar inspanningen in het kader van Leuven 2030 de European Green Leaf 2018 gewonnen, een prestigieuze Europese klimaatprijs.

Als stichtend lid van Leuven 2030 is UZ Leuven erg blij met deze prijs. Via diverse projecten werken ook wij aan de duurzaamheid en levenskwaliteit van de stad Leuven.

Leuven 2030

Energiebesparing

Bij de renovatie van de koelcentrales in campus Gasthuisberg kiezen we voor zuinigere machines met een beter hydraulisch concept. Resultaat: het elektriciteitsverbruik daalt met 2 miljoen kWh per jaar.

Bij elk nieuwbouwproject wordt gezocht naar energiebesparingen. Het gasverbruik per vierkante meter is bijvoorbeeld sinds 2010 met een vijfde gedaald.

Meer groene mobiliteit

UZ Leuven heeft de laatste jaren geïnvesteerd in betere fietsinfrastructuur voor zijn medewerkers, en heeft ook voor de toekomst plannen, met onder andere een uitbreiding van de fietsenstalling voor bezoekers.

Het autoverbruik is de laatste jaren significant afgenomen en er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd.

Laatste aanpassing: 16 januari 2020