Wachten op de raadpleging van het kinderziekenhuis? Leuk!

Wachten vindt niemand echt leuk. Maar soms moet het wel, want we geven graag iedereen de zorg en tijd die hij nodig heeft. Maar om het wachten wat leuker te maken, hebben we een speciaal scherm in de wachtzaal. Teken zelf een coole vis en laat hem rondzwemmen op de interactieve videomuur.
Meisje tekent vis voor op het interactieve scherm

Teken een super mooie of grappige vis.

Je eigen vis of zeepaardje creƫren en er daarna mee spelen op een enorme videowall: naar het ziekenhuis komen is een tikje leuker geworden

Goeiemorgen visje!

In de twee grote wachtzalen staan schermen van 2 meter hoog op 3,6 meter breed. Die tonen een doorlopende animatiefilm onder de zee.

De hoofdrolspelers in die film zijn gemaakt door de kinderen zelf. Ze kleuren een tekening in en scannen die in, waarna hun eigen vis of zeepaardje op het scherm verschijnt. De vissen reageren op de bewegingen van kinderen, zwemmen hen achterna, maken pirouetjes of sturen hartjes.

Minder stress

De videowall is bedoeld om wat afleiding te bieden tijdens het wachten, maar het is ook wetenschappelijk aangetoond dat afleiding van kinderen in wachtruimtes bijdraagt tot stressvermindering.

Soms maken kinderen tekeningen die prachtige vissen als resultaat geven. Die houden we bij en scannen we soms zelf weer in.
Kris - hoofdverpleegkundige van de raadpleging
Laatste aanpassing: 23 oktober 2023