Ons werk wordt gemeten in levens.

Of mensen leven, hoe mensen leven, en

hoe goed ze leven vandaag,

morgen en elke volgende dag van hun

leven.

Daarom geven we onze patiënten en hun

omgeving onze volle toewijding

voor de beste zorg, elke dag opnieuw.

Daarom luisteren we naar en leren we van onze

patiënten.

Daarom denken we ‘out of the box’ en innoveren we.

Daarom reflecteren we continu over wat we doen en

hoe we het doen.

Dat is wat ons inspireert als mensen, een niet

aflatend zoeken naar BETER –

dag na dag na dag

 

Missie

De missie van de dienst traumatologische heelkunde is de best mogelijke zorg te garanderen voor alle ongevalslachtoffers, zowel voor de polytraumapatiënt als voor de lichtgekwetste, zowel voor de geriatrische multi-morbiede patiënt als voor het spelende zich kwetsende kind.

We wensen dit te kwantificeren door blijven te behoren tot de top 10 van Europese centra voor traumazorg. Dit moet gerealiseerd worden door de drie pijlers waarop onze zorg gebaseerd is - clinical excellence, opleiding en wetenschappelijk onderzoek - verder te ontwikkelen en te profileren.

Door zich te manifesteren als referentiecentrum voor de ontwikkeling en toepassing van nieuwe inzichten in de zorg voor het ongevalslachtoffer, en de vaste wil de kwaliteit van de zorg door deze nieuwe inzichten te verbeteren, constant te toetsen en te valoriseren, onderschrijft de dienst volledig de strategische missie die door de KU Leuven voor UZ Leuven ontwikkeld werd.

Traumacentrum: hogere kans op overleven na zwaar ongeval

UZ Leuven is het eerste erkende level 1-traumacentrum van België. Dat houdt in dat we onder meer beschikken over de juiste hightechinfrastructuur en dat de klok rond een gespecialiseerd traumateam paraat heeft staan om de opvang van patiënten na een zwaar ongeval (traumapatiënten) te garanderen. Het moet ook mogelijk zijn om meteen beroep te doen op beeldvorming, bloedproducten en een operatiezaal. 

Doordat er dag en nacht gespecialiseerde traumachirurgen aanwezig zijn, kunnen we snel een ingreep garanderen aan traumapatiënten waarvoor tijdig handelen essentieel is. Bij patiënten met zware hersenletsels, botbreuken en gekwetste organen kan tijd een groot verschil maken.

De nieuwe spoedgevallendienst ligt vlakbij de tien gloednieuwe operatiezalen, waarvan er altijd minstens één wordt vrijgehouden. Op die manier kunnen slachtoffers van een zwaar ongeval snel en adequaat geholpen worden.

traumatologie