Praktisch

  • Datum: 26 oktober 2019 09:00 - 27 oktober 2019 18:00
  • Locatie: Campus Gasthuisberg
Interactieve doe-dag voor kinderen over het reilen en zeilen binnen het ziekenhuis.

Gedaan met de angst voor witte jassen en pijnlijke prikjes. Met deze leerrijke en vooral plezante ervaring proberen we kinderen vertrouwd te maken met de verschillende afdelingen van het ziekenhuis zodat een bezoek bij de dokter of tandarts niet beangstigend (meer) hoeft te zijn.

Op 26 en 27 oktober zal het vaardigheidscentrum van campus Gasthuisberg tussen 9 en 18 uur opnieuw omgetoverd worden tot een waar Teddybear Hospital. Onder persoonlijke begeleiding van enthousiaste geneeskundestudenten, krijgen de deelnemertjes de kans om hun eigen knuffelbeer te verzorgen en te onderzoeken. Luisteren naar het hartje met de stethoscoop, een gebroken pootje gipsen, de tandjes nakijken bij de tandarts en zelfs de knuffelbeer in slaap doen in ons nagebouwd operatiekwartier en nog véél meer. Van het operatiekwartier tot het laboratorium, geen enkele afdeling wordt gespaard.   

Terwijl de kinderen druk in de weer zijn met het verzorgen van hun teddybeer, worden interactieve lezingen of reanimatiesessies voorzien voor de ouders.

Voor een tweede maal is het Teddybear Hospital een volledig weekend geopend maar wees er op tijd bij want de plaatsen zijn beperkt.

Voor wie?

Teddydoktertjes tussen 4 en 7 jaar

Waar?

Onderwijs en Navorsing 2, campus Gasthuisberg

Wanneer?

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019.

Inschrijven

 

Zaterdag 26 oktober

Zondag 27 oktober

Per sessie kun je als ouder ook opteren om de sessie reanimatie CPR door studenten geneeskunde te volgen. U kunt uw voorkeur in het formulier aanduiden. De plaatsen zijn echter beperkt. Deelname is dus behoudens beschikbaarheid.