sTimul zorg-ethisch lab organiseert vormingsdagen rond verschillende thema's.

thema maaltijdzorg

In deze vorming zetten we via een ervaringsgerichte interactieve workshop in op ‘goede zorg’ tijdens het maaltijdgebeuren.  We laten zorgverleners ‘aan den lijve’ ondervinden wat een bewoner dagelijks ervaart. Als men zelf in de schoenen van een bewoner komt te staan. Wat  ervaart men dan aan kwetsbaarheid en wat staat er dan mogelijks op het spel voor de bewoner? En kan men hierin iets betekenen als zorgverlener?

Door zelf ondergedompeld te worden in een maaltijdgebeuren willen we inzichten en nieuwe manieren van handelen stimuleren die de zorg afstemt op wat een bewoner nodig heeft om zich in zijn kwetsbaarheid betekenisvol te blijven voelen.

We werken deze dag met verschillende methodieken en denken samen na over het effect van het eigen handelen op de bewoner. In de voormiddag zoemen we breed in op de maaltijdzorg om in de namiddag dieper te kunnen  uit wisselen en in te gaan op de vragen van de deelnemers en hun dagelijkse praktijk.

Er zijn geen nieuwe data toegekend.

75 euro per persoon, koffie en broodjesmaaltijd inbegrepen. Subsidie via Sociaal Fonds Ouderenzorg mogelijk

thema ouderenzorg - DUET

De vormingsdag richt zich tot verantwoordelijken die als “trainer” binnen hun organisatie graag willen werken met deze docufilm DUET.  De lesgever zoemt in op verschillende thema’s die in de film aan bod komen en gaat samen met jou op zoek, hoe je de film als beeld- methodiek in uw organisatie kan inzetten. Je krijgt een didactisch pakket aangereikt bestaande uit het boekje Zorg doet leven, de DVD van de docufilm en een aantal uitgewerkte werkvormen om met DUET aan de slag te gaan.

Er zijn geen nieuwe data toegekend.

75 euro per persoon, didactisch pakket, koffie en broodjesmaaltijd inbegrepen. Subsidie via Sociaal Fonds Ouderenzorg mogelijk.