Nieuws en evenementen vrijwilligersportaal

Inloophuis Leuven biedt warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

1 december 2022
Als kanker je leven of dat van een dierbare doorkruist, zit je wellicht met veel emoties, vragen en noden. In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Wie je ook bent, welke weg je ook afgelegd hebt, de deur staat voor je open. Je kunt er ook terecht voor extra informatie en ondersteuning.

Adventsmijmeringen

26 november 2022
Op weg naar Kerstmis delen we wekelijks een sprankeltje. Een sprankeltje hoop, een sprankeltje liefde, een sprankeltje warmte, een sprankeltje licht. Tijdens de laatste week van december trachten we hoopvol uit te kijken naar Kerst door de berichten van hoop die in het ziekenhuis en op deze pagina gedeeld zullen worden

Angst om je (oude) leven te verliezen

Datum: 8 december 2022
Locatie: Online via Microsoft Teams
In deze sessie proberen we angsten te erkennen, te herkennen en te ontleden. We bieden je bruikbare inzichten en aanknopingspunten voor situaties waarin angst aanwezig is. Zowel kankerpatiënten met een goede als met een slechte prognose zijn welkom, samen met hun naasten.

Nieuwe aanpak uitbehandelde prostaatkankerpatiënten focust op verwijderen uitzaaiingen

25 november 2022
Prostaatkankerpatiënten bij wie na verloop van tijd hormonale behandeling niet meer werkt, hebben niet veel behandelingsmogelijkheden meer. Een Leuvense studie toont aan dat het interessanter is eerst te kiezen voor het het verwijderen van uitzaaiingen van de kanker.

Robot zorgt voor kleinere foutmarge bij diepe hersenstimulatie

17 november 2022
Neurochirurgen van UZ Leuven hebben met succes een diepe hersenstimulatie uitgevoerd met behulp van een robot. De robot heeft een zeer nauwkeurige en stabiele richtarm, die de chirurg helpt om in de juiste richting en tot op de juiste diepte elektrodes of biopsienaalden in de hersenen te brengen.

Current management of unruptured cerebral aneurysms

Datum: 8 december 2022
Locatie: Auditorium Gauguin, campus Gasthuisberg
Gastspreker: N. Etminan, Mannheim

Anesthesie tijdens zwangerschap heeft geen invloed op ontwikkeling kind

27 oktober 2022
Artsen in UZ Leuven onderzochten of blootstelling aan anesthesie tijdens de zwangerschap een effect heeft op de hersenontwikkeling van de baby. De resultaten zijn geruststellend: er werd geen significant verband gevonden.

Studie test innovatieve CAR-T-celtherapie na niertransplantatie

18 oktober 2022
Op 27 september kreeg een patiënt in UZ Leuven voor het eerst een vorm van CAR-T-regulatorische celtherapie na een niertransplantatie. Het doel is om afstoting van de donornier tegen te gaan en vermindering van de klassieke anti-afstotingsmedicatie mogelijk te maken.

Symposium 2022 - Jef De Wever Prostaatkankerfonds

Datum: 10 december 2022
Locatie: campus Gasthuisberg
Op zaterdag 10 december 2022 vindt de volgende editie van het jaarlijkse Jef de Wever Prostaatkankerfonds Symposium plaats.

Nieuwe tool laat kinderen met vertrouwen vertellen over hun cystinose

14 oktober 2022
Via een online tool leren kinderen met cystinose vrijuit praten over alles wat ze voelen en denken bij de stofwisselingsziekte die ze hebben. In een virtuele omgeving krijgen ze tips en tricks van een presentatiecoach.

Word jij lid van ons patiëntenpanel?

14 oktober 2022
UZ Leuven zoekt een vaste groep van patiënten en naasten die op regelmatige basis en met een open blik mee willen nadenken over allerlei vragen, projecten en initiatieven vanuit het ziekenhuis. Iets voor jou? Stel jezelf hier kandidaat tot 15 november.

Ontmoetingsdag Walk with KITES

Datum: 10 december 2022
Locatie: Alma 3, sportkot
Het is al jarenlang een traditie binnen het KITES team dat we de families van een overleden kind uitnodigen op de 2e zaterdag van december in het kinderziekenhuis van UZ Leuven, symbolisch de dag voor wereldlichtjesdag.
Laatste aanpassing: 16 september 2021