UZ-magazine mei 2021

UZ-magazine is een blad voor patiënten, familie en bezoekers van UZ Leuven. Het combineert medische artikels met praktische weetjes, beschouwende columns, menselijke verhalen en een blik achter de schermen van een van de grootste ziekenhuizen van het land.
1 mei 2021
Al meer dan een jaar strijden we met z’n allen tegen het coronavirus. In UZ Leuven moesten zorgverleners, medewerkers, patiënten en hun familie grote inspanningen leveren.
1 mei 2021
Wat speelt er zich af in je hoofd als je in coma ligt? Hoe groot is de kans dat je ontwaakt? En wat kunnen we al doen om patiënten te helpen? Coma is tot op vandaag een van de grootste mysteries van de medische wetenschap. Een stand van zaken.
1 mei 2021
Samen grenzen verleggen: dat is het motto van UZ Leuven. Wie hier werkt, wil altijd een stukje verder gaan. Binnenkort zie je onze grensverleggers opduiken in kranten, magazines en sociale media. Want UZ Leuven wil mensen aantrekken met dezelfde drive en openheid van geest.
1 mei 2021
We houden het ziekenhuis graag virusvrij. Hou je daarom altijd aan de algemene coronamaatregelen. De regeling voor bezoek en opnameprocedures kan veranderen. Kijk daarom altijd eerst op de website van UZ Leuven.
1 mei 2021
Door de coronapandemie kunnen masterstudenten geneeskunde al een hele tijd geen chirurgische ingreep bijwonen in het operatie­kwartier van UZ Leuven. Dankzij de slimme camerabril van prof. dr. Wouter Oosterlinck, hartchirurg in UZ Leuven, kunnen zijn studenten vanop afstand toch een bypasshartoperatie volgen.
1 mei 2021
Nora was 23 toen ze te horen kreeg dat ze vergevorderde lymfeklierkanker had. Wat betekent het om geconfronteerd te worden met kanker als je nog maar aan het begin van je volwassen leven staat?
1 mei 2021
1 mei 2021
Je had een consultatie bij een arts en stapt na afloop buiten met het gevoel overdonderd te zijn. Wat heeft de arts nu precies verteld? Heb je wel de juiste vragen gesteld? Een herkenbare situatie. Met deze tips haal je het beste uit je consultatiegesprek.
1 mei 2021
Als je allergisch bent voor pollen, dan snotter en nies je ieder jaar een lange periode flink wat af. Heel vervelend. Hoewel pollenallergie goed gekend is, doen er toch nog misverstanden de ronde. Prof. dr. Laura Van Gerven helpt ze uit de wereld.
1 mei 2021
Zestig abstracte schilderijen over de liefde maakte kunstenares en psychologe Resmi Berisha in een periode van liefdesverdriet. Het schilderen hielp haar om de breuk te verwerken. Na het zestigste schilderij nam haar ex weer contact op en vonden ze elkaar terug.
1 mei 2021
Een tijdje geleden schreven enkele kranten dat het adres van campus Gasthuisberg voortaan Gasthuisberglaan zou zijn. Dat is niet juist: nog zeker tot 2025 blijft het adres van onze campus Herestraat 49. Het klopt wel dat UZ Leuven bezig is met de aanvraag voor een naamsverandering van Herestraat naar Gasthuisberglaan.
1 mei 2021
Zin in meer hartverwarmende verhalen en medische nieuwtjes uit #uzleuven? Op onze Instagram­pagina krijg je een blik achter de schermen van een van de grootste ziekenhuizen van het land.
1 mei 2021
1 mei 2021
Een gigantisch bestralingstoestel dat rond je draait terwijl je alleen in een medische bunker ligt: voor kinderen kan een behandeling in het Leuvense protontherapiecentrum best akelig aanvoelen. Om hen wat vertrouwd te maken met wat er zal gebeuren in het ziekenhuis, bedacht men een bouwpakket met LEGO®-blokjes.
1 mei 2021
Ons ziekenhuis is een dorp in de stad. Jan Van Rompaey praatte in coronatijden en lockdownmaanden met patiënten die hard werken aan hun herstel in het revalidatiecentrum van campus Pellenberg.

Printversie

Laatste aanpassing: 7 mei 2021