Een team van specialisten volgt u en uw kind op tot leeftijd van 18 à 20 jaar.
Een team van specialisten volgt u en uw kind op tot leeftijd van 18 à 20 jaar.

Toch wel uniek: op het spreekuur van het schisisteam wordt u door de verschillende artsen sámen gezien. Zo komt u perfect te weten waar u aan toe bent en krijgt u de beste begeleiding.

Elke schisis is anders

Afhankelijk van het type schisis zijn de gevolgen verschillend.

  • Slik- of zuigproblemen komen veel voor en de spraakontwikkeling kan verstoord zijn.
  • In bepaalde gevallen werkt de buis van Eustachius niet optimaal, wat tot middenoorproblemen leidt.
  • Verstoring van de tandaanleg en van de ontwikkeling van de bovenkaak komen ook veel voor.

Lang behandeltraject

Uw kind wordt opgevolgd tot het volgroeid is, dan is het 18 à 20 jaar. Dat is een lang traject, dat afhankelijk van het type schisis echt wel intensief kan zijn: schisisoperaties, kaak- en neuscorrecties, orthodontische behandelingen, logopedie …

De impact daarvan is niet te onderschatten. Denk alleen al maar aan de schoolvakanties. De meeste andere kinderen genieten dan van een zorgeloze tijd, maar schisispatiëntjes staat vaak een operatie te wachten.

Unieke samenwerking, voordelig voor u

Elke specialist in het team is een schisisexpert, die bovendien zicht heeft op uw hele dossier en dus ruimer kijkt dan alleen het concrete probleem.

Op het spreekuur van het schisisteam wordt u door de verschillende artsen sámen gezien. Best wel indrukwekkend, maar het bespaart u heel wat verplaatsingen. Het geeft de mogelijkheid om eventuele behandelingen in onderling overleg te plannen.

Zo loopt u niet verloren in het lange behandeltraject, maar weet u op elk moment waar u aan toe bent en krijgt u op alle fronten de beste begeleiding.

Meer informatie