Wegenwerken campus Gasthuisberg: plaatselijk eenrichtingsverkeer

12 mei 2022
Voor auto’s en bussen geldt er eenrichtingsverkeer tussen rotonde Het Teken en Berg Taborweg. Alle bestemmingen op de campus blijven goed bereikbaar.

Campus Gasthuisberg

Plaatselijk eenrichtingsverkeer vanaf maandag 16 mei

Vanaf maandag 16 mei 2022 tot aan het bouwverlof in juli geldt er op de ring van campus Gasthuisberg plaatselijk eenrichtingsverkeer voor het gemotoriseerd verkeer. Alle bestemmingen op de campus, dus ook de spoedgevallendienst, blijven goed bereikbaar.

Er geldt plaatselijk eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer.

Tussen rotonde Het Teken en Berg Taborweg is er tijdelijk eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.  

Voor het verkeer komende vanaf E314 afrit Gasthuisberg (nr. 16) is er een omleiding om spoed, toegang Oost en parking Oost te bereiken. Volg de wegwijzers van de omleiding vanaf de rotonde via ring Noord.

Vanaf afrit 16 volgt u een omleiding om parking en toegang Oost te bereiken.

Patiënten brengen en ophalen aan toegang Oost (K+R)

Het blijft mogelijk patiënten te brengen en weer op te halen aan toegang Oost (K+R vlak voor de ingang). U volgt nadien de omleiding om weg te rijden of u kunt terugrijden om uw wagen te parkeren op parking Oost. Volg de wegwijzers.

  Vanaf de K+R vlak voor de ingang volgt u de omleiding om weg te rijden of kunt u terugrijden om uw wagen te parkeren op toegang Oost.

  Busverkeer: beperkte hinder

  De werken hebben beperkte gevolgen voor het busverkeer.

  • De bussen komende van Leuven blijven de bushalte Gasthuisberg Kliniek (aan toegang Oost) bedienen. Het traject van de bussen van campus Gasthuisberg richting station Leuven wordt iets langer door de omleiding. Ze houden daarbij ook halt aan de bushalte Gasthuisberg Campus. Houd daarom rekening met extra reistijd.
  • De buslijnen komende vanuit Tervuren-Kraainem, Overijse-Hoeilaart en Brussel-Noord (410, 395, 595, 317) houden niet langer halt aan de bushalte Gasthuisberg Kliniek aan de inkomhal, maar wel aan halte Campus.
  • De buslijnen richting Tervuren-Kraainem, Overijse-Hoeilaart en Brussel-Noord (410, 395, 595, 317) bedienen zoals gewoonlijk de bushalte Gasthuisberg Kliniek en vervolgen hun normale reisroute via de Berg Taborweg.

  Een nieuwsbrief wordt uitgestuurd telkens als er belangrijk nieuws is over de bereikbaarheid van campus Gasthuisberg.

  De wegenwerken maken deel uit van de herinrichting van ring Zuid, d.i. de kant van de campusring met onder meer toegang Oost, het busstation en spoed.

  Meer info over de herinrichting van ring Zuid.

  Eenrichtingsverkeer Tervuursesteenweg tussen Tervuursepoort en kruispunt Berg Taborweg - Celestijnenlaan

  Tot de zomer van 2022 is er eenrichtingsverkeer op de Tervuursesteenweg tussen de Tervuursepoort en het kruispunt Berg Taborweg - Celestijnenlaan. Staduitwaarts zijn er omleidingen voor auto's, speedpedelecs en bromfietsers. Fietsers kunnen in beide richtingen blijven rijden.

  Meer info op de website van stad Leuven.

  Campus Pellenberg

  Er zijn geen omleidingen op dit ogenblik.

  Campus Sint-Rafaël

  Er zijn geen wegenwerken in de omgeving van campus Sint-Rafaël. De campus is normaal bereikbaar.

  Laatste aanpassing: 13 september 2022