Neem deel aan de studie ter behandeling van sarcopenie

4 maart 2020

In het Centrum voor metabole botziekten is een klinische studie van start gegaan met een nieuw experimenteel geneesmiddel ter behandeling van sarcopenie. Sarcopenie is een aandoening die wordt gekenmerkt door een versnelde afname van spierkracht en mobiliteit, waardoor er een verlies van zelfstandigheid kan optreden.

Vrouw op trap

Bent u ouder dan 65 jaar en

  • hebt u meer moeite om op te staan vanuit een stoel?
  • wordt het moeilijker om uw boodschappen te dragen?
  • hebt u meer moeite met lopen en/of traplopen?

Dan lijdt u misschien aan sarcopenie.

Doel van de klinische studie

Het doel van deze internationale studie (Frankrijk, Italië, België en de Verenigde Staten) is het onderzoeken van een nieuw experimenteel geneesmiddel.

De studie onderzoekt de effecten van twee verschillende dagelijkse doseringen van het studiegeneesmiddel op uw mobiliteitsfuncties, vergeleken met een placebo. De effecten worden beoordeeld aan de hand van snelheidsmetingen tijdens een looptest van 400 m.

Meer info over de studie

Sarcopenie

Gerelateerd

Meer nieuws over "Geriatrie"

Deelnemers gezocht voor een studie over gezond ouder worden

3 juni 2020
Bent u 65 jaar of ouder en heeft u moeite om uit een stoel recht te staan, de trap op te gaan, of valt u af en toe? We zoeken nog deelnemers voor een studie waarin we onderzoeken hoe bewegingsoefeningen en voedingssupplementen kunnen leiden tot een verbetering van spiermassa en spierkracht.
Lees meer
Meer nieuws over "Geriatrie"

G-COACH: minder complicaties dankzij doorgedreven samenwerking tussen zorgteams

20 mei 2019
Sinds drie jaar loopt er op de hospitalisatieafdelingen cardiologie van UZ Leuven het onderzoeksproject G-COACH. Dat implementatieproject introduceerde een doorgedreven samenwerking tussen de diensten hart- en vaatziekten en geriatrie waarbij beide teams samen de oudere patiƫnt behandelen en opvolgen.
Lees meer
Meer nieuws over "Geriatrie"

Kans op kanker kleiner dan verwacht bij hoogbejaarden in rusthuizen

25 april 2019
Een studie van de Europese Organisatie voor Onderzoek en Behandeling van Kanker stelde vast dat hoogbejaarden in woonzorgcentra twintig keer minder dan verwacht de diagnose kanker krijgen. Dat sluit aan bij de bestaande theorie dat veroudering van cellen een natuurlijk beschermingsmechanisme vormt tegen ziektes.
Lees meer
Laatste aanpassing: 10 maart 2020