Gezocht: personen met hinderlijke oorsuizen (tinnitus)

28 oktober 2021
Voor een studie naar nieuwe behandelingen voor tinnitus zijn wij op zoek naar personen van 18 jaar of ouder die tinnitus (oorsuizen) waarnemen en daar last van hebben.
Logo studie UNITI

Wie kan meedoen?

Wij zijn op zoek naar personen van 18 jaar of ouder die tinnitus (oorsuizen) waarnemen en daar last van hebben, en ook geïnteresseerd zijn mee te doen in een studie naar nieuwe behandelingen voor tinnitus.

Wat vragen wij?

Wij vragen u 1 of 2 van 4 veelbelovende tinnitusbehandelingen te ondergaan. De behandelingen zullen face-to-face plaatsvinden, alsook met het gebruik van apps en hoortoestellen (als u daarvoor in aanmerking komt).

Welke behandeling(en) u zal volgen, wordt bepaald na uw eerste bezoek en de uitslagen op een aantal vragenlijsten en testen. U kan vrijblijvend ook een bloedstaal afstaan.

Hoe lang duurt mijn deelname?

De behandeling zal ongeveer 12 weken duren. Daarnaast zullen we ook vragen op een aantal momenten vragenlijsten in te vullen, tot op 6 maanden na de behandeling.

Krijg ik een vergoeding?

De behandeling is gratis, inclusief het gebruik van apps en toestellen. De studie is onderdeel van een groot Europees project, waardoor alle kosten, voor alle zorgactiviteiten in het kader van de studie worden betaald.

Hoe lang kan ik me aanmelden?

We starten met het toelaten van deelnemers in november 2021. Het einde van toelating tot de studie zal rond augustus 2022 zijn. Het hele project zal medio 2023 worden afgerond.

Waar vindt de studie plaats?

De studiebezoeken zullen plaatsvinden op de dienst NKO-GH van het universitair ziekenhuis van Leuven. De app kan u thuis gebruiken, en de vragenlijsten kan u thuis invullen.

Wie voert de studie uit?

De studie is onderdeel van het UNITI-project (Unification of Treatments and Interventions for Tinnitus Patients). Vooraanstaande tinnitusonderzoekers en clinici uit heel Europa zijn betrokken.

Het Departement Gezondheidspsychologie van KU Leuven is de hoofdpartner in België, in samenwerking met de dienst Neus-, Keel- en Oorziekten-Gelaats- en Halschirurgie (NKO-GH) van het Universitair Ziekenhuis van Leuven (UZ Leuven).

Vragen of meer interesse?

Neem dan snel contact op met Stefaan Nollet

Lees meer over het UNITI-project.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie (NKO-GH)"

Eerste patiënten met gehoorimplantaat worden digitaal opgevolgd

27 september 2022
Voor het eerst testen artsen en audiologen van UZ Leuven telemonitoring bij patiënten die een cochleair implantaat kregen voor de behandeling van hun gehoorverlies. Dankzij een nieuwe app kunnen patiënten digitaal opgevolgd worden en hoeven ze minder vaak op controle te komen in het ziekenhuis.
Lees meer
Meer nieuws over "Neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie (NKO-GH)"

Ontstoken sinussen of neuspoliepen? Praat erover met uw arts

16 augustus 2022
Mogelijk worden uw klachten veroorzaakt door een intolerantie voor aspirine en ontstekingsremmers. Voor een nieuwe klinische studie zijn we op zoek naar volwassenen die last hebben van chronisch ontstoken sinussen en terugkerende neuspoliepen, met klachten zoals een verstopte neus, loopneus, geurverlies of hoofdpijn.
Lees meer
Meer nieuws over "Neus-, keel- en oorziekten, gelaats- en halschirurgie (NKO-GH)"

Studie werpt nieuw licht op oorzaak geurverlies COVID-19

10 november 2021
Geurverlies is een veelvoorkomend symptoom van COVID-19. Vlaamse artsen namen weefselstalen van overleden COVID-19-patiënten en ontdekten dat het virus de steuncellen van het reukslijmvlies infecteert, maar niet de zenuwcellen met de geurreceptoren.
Lees meer
Laatste aanpassing: 29 oktober 2021