Coronavirus (COVID-19): richtlijnen en maatregelen

7 maart 2022
Er gelden nog steeds strikte maatregelen voor iedereen die naar het ziekenhuis komt voor een raadpleging, functiemeting, (dag)opname of bezoek. Check hier steeds de meest recente richtlijnen voor u naar het ziekenhuis komt.

Externe professionals

Contacteer uw contactpersoon binnen UZ Leuven voor de voorwaarden om het ziekenhuis te betreden/bezoeken.

Veelgestelde vragen

Voor bepaalde raadplegingen en opnames moet u op voorhand naar het ziekenhuis komen voor een preventieve screening op COVID-19.

Lees meer over de screening.

In UZ Leuven worden alleen screenings uitgevoerd voor patiënten die een afspraak of ingreep hebben in UZ Leuven waarvoor een screening vereist is.

U kunt zich niet op eigen initiatief laten testen. Hiervoor kunt u terecht bij uw huisarts of bij een van de triagecentra.

We stellen alles in het werk om van ons ziekenhuis ook nu een veilige plek voor medische zorg te maken. Zo verloopt de COVID-19-zorg strikt gescheiden van de reguliere zorg en we nemen allerlei maatregelen om elke patiënt in veilige omstandigheden te ontvangen.

Ook u en uw naasten spelen een belangrijke rol om het ziekenhuis veilig te houden. Lees voor u naar het ziekenhuis komt steeds de maatregelen op deze pagina en hou u strikt aan de richtlijnen ter plaatse.

Wilt u inspringen als vrijwilliger tijdens deze moeilijke periode of hebt u een ander voorstel om uw steun te tonen? Dan kunt u dit laten weten via ingrid.keunen@uzleuven.be.

Ja, het dragen van een masker is verplicht. Lees meer over het dragen van een neus-mondmasker.

Dat kan. In dialoog met internationale experten hebben toponderzoekers aan KU Leuven en UZ Leuven de handen in elkaar geslagen om het effect van COVID-19 op de mens te begrijpen, genezende behandelingen te ontwikkelen én toe te passen en een doeltreffend vaccin te ontwikkelen. De teams van professor Marc Van Ranst en professor Johan Neyts gaan momenteel tot het uiterste.

Uw financiële steun kan de aangevatte onderzoekslijnen in stroomversnelling brengen. Mede dankzij uw inbreng kunnen we deze pandemie het hoofd bieden.

Lees hoe u het onderzoek kunt steunen.

Gerelateerd

Meer nieuws over "COVID-19"

Pandemielessen van vroeger en nu

1 oktober 2020
Wat leren pandemieën uit het verleden ons voor de COVID-19crisis vandaag? En welke inzichten geeft de huidige coronacrisis ons voor de toekomst? Viroloog Marc Van Ranst vertelt.
Lees meer
Meer nieuws over "COVID-19"

Onderzoekers ontdekken belangrijke verandering in longbloedvaten bij COVID-19

3 juni 2020
Een nieuwe studie heeft aangetoond dat COVID-19 belangrijke veranderingen veroorzaakt in de bloedvaten van de longen. De afwijkingen in de longen tonen dat het virus veel meer schade aanricht dan een gewoon griepvirus (influenza).
Lees meer
Meer nieuws over "Ethische Commissie Onderzoek "

COVID-19 Advice EC Research

16 maart 2020
The Ethics Committee Research UZ/KU Leuven emphasizes that in the context of clinical trials, the guidelines imposed by the government with regard to precautionary measures for COVID-19 must be respected. These rules apply to commercial studies as well as academic studies and master's theses.
Lees meer
Laatste aanpassing: 21 juni 2023