Beperking operaties door tweede golf COVID-19

7 december 2020
Vanaf vrijdag 23 oktober worden bepaalde operaties uitgesteld als dat mogelijk is. Wanneer een ingreep moet worden uitgesteld, brengt het ziekenhuis de patiënt daarvan zelf op de hoogte.

Capaciteit voor COVID-19-zorg

Op vraag van de overheid voorziet UZ Leuven een steeds groter deel van haar intensieve zorgen- en opnamecapaciteit voor patiënten met COVID-19. De patiënten komen uit onze regio, maar ook vanuit andere delen van het land, hetzij omwille van de expertise van UZ Leuven als universitair ziekenhuis, hetzij omdat de toestand in de andere ziekenhuizen kritisch is geworden.

Operaties met opname

Om meer capaciteit te voorzien voor patiënten met COVID-19, moet UZ Leuven het operatieprogramma sterk beperken vanaf vrijdag 23 oktober 2020. Operaties zullen worden uitgesteld als dat mogelijk is. Zodra de pandemie het toelaat, zal het ziekenhuis het operatieprogramma opnieuw uitbreiden.

Het ziekenhuis brengt u op de hoogte

Wanneer een ingreep moet worden uitgesteld, brengt het ziekenhuis zelf de patiënt daarvan op de hoogte.

Zorg voor COVID-19-patiënten

UZ Leuven is solidair met andere ziekenhuizen en wil een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor COVID-19-patiënten. Hoewel de snelle evolutie van de coronapandemie het ziekenhuis verplicht om maatregelen te nemen, doet UZ Leuven er alles aan om de impact op de reguliere zorg zoveel mogelijk te vermijden.

Gerelateerd

Meer nieuws over "COVID-19"

Coronavirus (COVID-19): richtlijnen en maatregelen

4 februari 2021
Er gelden strikte richtlijnen voor iedereen die naar het ziekenhuis komt voor een raadpleging of (dag)opname. Bezoek is beperkt toegelaten (er zijn uitzonderingen voor onder andere pediatrische afdelingen, materniteit en voor patiënten aan het levenseinde).
Lees meer
Meer nieuws over "COVID-19"

Pandemielessen van vroeger en nu

1 oktober 2020
Wat leren pandemieën uit het verleden ons voor de COVID-19crisis vandaag? En welke inzichten geeft de huidige coronacrisis ons voor de toekomst? Viroloog Marc Van Ranst vertelt.
Lees meer
Meer nieuws over "COVID-19"

Onderzoekers ontdekken belangrijke verandering in longbloedvaten bij COVID-19

3 juni 2020
Een nieuwe studie heeft aangetoond dat COVID-19 belangrijke veranderingen veroorzaakt in de bloedvaten van de longen. De afwijkingen in de longen tonen dat het virus veel meer schade aanricht dan een gewoon griepvirus (influenza).
Lees meer
Laatste aanpassing: 24 februari 2021