slagboom
slagboom

Vanaf 19 juni 2019 zullen de slagbomen tussen de Tervuursesteenweg en de ringweg op campus Gasthuisberg opnieuw gesloten worden. Er was uitzonderlijk toestemming om tijdens de wegenwerken die vrije doorgang te hebben. Doorgang zal vanaf 19 juni enkel mogelijk zijn via toegangscontrole met badge. Primaire doelgroepen met rechten voor doorgang zijn de bussen van De Lijn, hulpdiensten en wachtdiensten (tijdens de wachturen).

Om te vermijden dat sommige medewerkers te ver moeten omrijden, wordt getest om de toegang per badge ook te voorzien voor medewerkers die inwoner zijn van volgende zones (zie ook plan onderaan de tekst):

  • de deelgemeente Bertem
  • het gebied omsloten door ring Leuven, onze campus, de E314 en Koning Boudewijnlaan
  • de zuidelijke Dijlevallei (indicatief Oud-Heverlee, Korbeek-Dijle, Sint-Joris-Weert, Neerijse, Loonbeek, Huldenberg en Overijse)

Woon je in een van deze zones, dan zal jouw badge automatisch geactiveerd worden en heb je toegang. Een uitzondering hierop aanvragen is niet mogelijk.

Voor medewerkers die van buiten de opgenoemde gebieden komen, is het aangewezen de verbindingsweg niet langer te gebruiken na 19 juni.

UZ Leuven staat achter het STRAP-beleid waarbij je als medewerker in volgorde stappen, trappen (fiets) en openbaar vervoer afweegt voor je de auto neemt. Hou hiermee rekening als je voor je woon-werkverplaatsing een haalbare keuze probeert te maken.  

Plan: (je kan het plan naar boven-onder, links-rechts slepen)slagboom plan