fietsvergoeding
fietsvergoeding

De kogel is door de kerk: de directie besliste dat ook vrijwilligers nu in aanmerking komen voor de fietsvergoeding en dat met terugwerkende kracht vanaf 1/5/2019.

Net als bij de auto hanteren we hier ook de limiet van 15 km voor een enkele rit (30 km heen&terug). De fietsvergoeding bedraagt 0.24 euro/km. We hebben de onkostennota's aangepast (zie bijlage, klik hier). Op de startpagina van dit portaal zullen ze toegevoegd worden en aan de brievenbus aan ons lokaal kan je vanaf nu de nieuwe formulieren terugvinden.

 
 
 

OPGELET: Indien je vrijwilligerswerk doet waarvoor je buiten je vervoersonkosten ook nog een extra vergoeding krijgt, mag je per jaar in totaal max. 714,6 euro aan vervoersvergoedingen uitbetaald krijgen (= 2000 km x 0.3573 euro. Dit is wettelijk bepaald). Dit moet je zelf in de gaten houden! Als je boven dat bedrag gaat, dan is dat belastbaar! In UZ Leuven krijg je 0.25 euro/km uitbetaald ipv 0.3573 euro en slechts voor 30 km heen en terug, dus heb je wat marge maar toch... Kijk het dus grondig na. Als je in deze situatie zit en hier vragen over hebt, verwijzen we jou naar het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk (03/ 218 59 01) voor persoonlijk advies.

Heb je over deze UZ-fietsvergoeding nog vragen, gelieve deze dan bij voorkeur mondeling te stellen per telefoon of eens binnen te springen.