Slagbomen sluiten
Slagbomen sluiten

Hieronder plak ik een intranetbericht: als je in 1 van onderstaande gemeenten woont, kan je de slagbomen nog gebruiken met je UZ-badge. Ook dit kan iets tijdelijk zijn want bij veel klachten van omwonenden zou het kunnen dat de doorgang enkel nog mag gebruikt worden door de hulpdiensten. Die doorgang is eigendom van stad Leuven en niet van UZ Leuven.

 

Vanaf 10 juni 2019 zullen de slagbomen tussen de Tervuursesteenweg en de ringweg op campus Gasthuisberg opnieuw gesloten worden. Er was uitzonderlijk toestemming om tijdens de wegenwerken die vrije doorgang te hebben. Doorgang zal vanaf 10 juni enkel mogelijk zijn via toegangscontrole met badge. Primaire doelgroepen met rechten voor doorgang zijn de bussen van De Lijn, hulpdiensten en wachtdiensten (tijdens de wachturen).

 

Om te vermijden dat sommige medewerkers te ver moeten omrijden, wordt getest om de toegang per badge ook te voorzien voor medewerkers die inwoner zijn van volgende zones (zie ook plan onderaan de tekst):

 

de deelgemeente Bertem

het gebied omsloten door ring Leuven, onze campus, de E314 en Koning Boudewijnlaan

de zuidelijke Dijlevallei (indicatief Oud-Heverlee, Korbeek-Dijle, Sint-Joris-Weert, Neerijse, Loonbeek, Huldenberg en Overijse)

Voor medewerkers die van buiten de opgenoemde gebieden komen, is het aangewezen de verbindingsweg niet langer te gebruiken na 10 juni.

 

UZ Leuven staat achter het STRAP-beleid waarbij je als medewerker in volgorde stappen, trappen (fiets) en openbaar vervoer afweegt voor je de auto neemt. Hou hiermee rekening als je voor je woon-werkverplaatsing een haalbare keuze probeert te maken.