Rega Instituut
Rega Instituut
In het Rega Instituut op campus Gasthuisberg was op donderdagochtend 25 oktober een incident met salpeterzuur. Het voorval had geen invloed op de werking en activiteiten van het ziekenhuis. De weg langs het Rega Instituut is ondertussen weer toegankelijk en het incident is afgesloten.

In het Rega Instituut werd een plas van het zuur gevonden ter grootte van enkele m². In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het niet om een ontploffing. De exacte oorzaak is voorlopig onbekend. Er vielen geen gewonden. De standaard veiligheidsprocedure werd meteen opgestart. De brandweer kwam ter plaatse en het gebouw werd geëvacueerd. Uit voorzorg werd een veiligheidsperimeter ingesteld. Het Rega Instituut is een onderzoeksgebouw waar laboratoria gevestigd zijn. Het Instituut bevat geen leslokalen en maakt geen deel uit van het ziekenhuis. 

Update donderdag 25-10-2018 11 uur

Op dit moment is de brandweer het afval aan het opruimen. Er waren op geen enkel moment studenten, bezoekers of patiënten in de buurt. Bezoekers, patiënten en medewerkers houden wel best rekening met mobiliteitshinder en er wordt gevraagd de instructies op te volgen van de parkeerwachters of politie ter plaatse. 

Update donderdag 25-10-2018 15 uur

De toegangswegen naar het Rega Instituut zijn weer toegankelijk. De in- en uitgangen van alle parkings op campus Gasthuisberg zijn weer open.