De enthousiaste initiatiefneemsters
De enthousiaste initiatiefneemsters

Dappere stappers

Vier collega's van de dienst laboratoriumgeneeskunde van UZ Leuven, Kathleen Bielen, Els Vanmol, Evelien Guilliams en Elke Thijs, trekken hun wandelschoenen aan voor de 49e Dodentocht, die op 10 augustus 2018 plaatsvindt in Bornem en omgeving. Met hun deelname willen ze niet alleen zichzelf sportief uitdagen; ze steunen er ook LUMOS mee.

Elke Thijs: "Kathleen en Els zijn momenteel aan het trainen volgens een strikt schema. Evelien en ik bereiden ons voor met enkele wandelingen. Ik was net nog op vakantie in Noorwegen, waar ik stevig ben gaan stappen. We kunnen niet beloven dat we alle vier de Dodentocht zullen uitwandelen, maar doen ons uiterste best en trainen voor de volle 100 kilometer. Elke kilometer die we wandelen, wandelen we nu ook voor LUMOS en dat geeft ons extra motivatie."

Ondertussen hebben nog enthousiastelingen zich aangesloten bij de initiatiefneemsters: Dora Dirix, administratief medewerker geriatrie, en Joke Kaeyenbergh, een collega van laboratoriumgeneeskunde. Dora zal de dodentocht niet stappen, maar lopen. En ook Karin Poels en Ann Verstraeten, verpleegkundigen op E 230, vervoegen nu het stapteam.

Dat ze er veel zin in hebben, lees je op de Facebook-pagina van het initiatief.

Delen van kennis

LUMOS is de drijvende kracht achter de medische ontwikkelingssamenwerking van UZ Leuven. De organisatie mobiliseert klinische, paramedische, technische en administratieve medewerkers die op vrijwillige basis hun expertise ter beschikking stellen van LUMOS en de partners in Afrika. Elk jaar reizen zo verschillende geëngageerde medewerkers van UZ Leuven, KU Leuven en UC Leuven-Limburg naar Afrika om hun kennis en ervaring te delen met hun collega’s in Congo-Kinshasa, Rwanda, Kameroen of Benin.

Steentje bijdragen?

De Dodentocht is een niet-competitieve wandeling met de uitdaging om 100 km te wandelen (of te joggen) in minimum 10 uur en maximum 24 uur. Acht collega's van UZ Leuven zijn momenteel aan het trainen voor deze klepper. Naast een sportieve prestatie neerzetten, willen ze meteen ook een steentje bijdragen aan LUMOS.

Wil je supporteren èn LUMOS steunen?
Dat kan door een gift te storten op  BE45 7340 1941 7789 - LUMOS KU Leuven. 
Gestructureerde mededeling: 400/0016/44086  (Fiscaal attest vanaf 40 euro)

Enthousiaste UZ Leuven-collega's trainen voor de Dodentocht ten voordele van Lumos

Op wandeltraining - de vier initiatiefnemers, Kathleen Bielen, Els Vanmol, Evelien Guilliams en Elke Thijs, bereiden zich goed voor.

Stoere stappers voor Lumos

Ook Joke Kaeyenbergh en Dora Dirix wandelen op 10 augustus mee voor LUMOS.

Karin en Ann zullen ook hun beste beentje voorzetten tijdens de Dodentocht

Karin Poels en Ann Verstraeten, verpleegkundigen op E 230, zullen ook hun beste beentje voorzetten tijdens de Dodentocht