De EORTC is een multidisciplinaire en multinationale non-profitorganisatie voor kankeronderzoek en -behandeling
De EORTC is een multidisciplinaire en multinationale non-profitorganisatie voor kankeronderzoek en -behandeling

Uit nieuwe cijfers van de EORTC, European Organization for Research and Treatment of Cancer, blijkt dat UZ Leuven de voorbije jaren sterk presteerde op het vlak van klinische studies binnen oncologie. Met 447 patiënten trok UZ Leuven tussen 2015 en 2017 de meeste deelnemers aan van alle internationale centra waarin de EORTC studies uitvoert. De meeste patiënten werden behandeld voor borstkanker (68 patiënten), maag- of darmtumoren (96 patiënten) of longtumoren (120 patiënten). Ook patiënten met minder frequente tumoren, zoals bottumoren en neuro-endocriene tumoren, namen frequent deel aan studies.

Prof. dr. Patrick Schöffski, diensthoofd algemene medische oncologie en algemeen secretaris van de EORTC: “België is altijd al een van de sterkste landen geweest wat klinisch onderzoek betreft. Voor onze patiënten zijn die studies zeer belangrijk. Dankzij klinische studies, zowel academisch als commercieel, zijn de behandelingsopties voor patiënten veel groter.”

De EORTC is een multidisciplinaire en multinationale non-profitorganisatie voor kankeronderzoek en -behandeling. Haar missie is door translationeel en klinisch onderzoek de standaarden voor kankerbehandeling te verbeteren. De EORTC is wereldwijd een van de grootste organisaties voor kankeronderzoek.