Anton, Lennart en Max, drie vrienden/broers, ook wel ‘The Mad Lama’s’ genoemd, trekken ten voordele van LUMOS van het Verenigd Koninkrijk naar Mongolië. In plaats van de kortste route door Siberië, trekken ze door het Zuiden. En dat alles in een tweedehands Skoda Fabia. 

Benefietactie

Het geld dat ze via crowdfunding inzamelen gaat naar twee goede doelen:

  • Cool Earth: een collectief doel gekozen door de organisatie van ‘The Mongol Rally’
  • LUMOS: het goede doel gekozen door ‘The Mad Lama’s’ zelf.

Zuidelijke route

Tegen alle verwachtingen in loopt hun route niet door het Noorden:

“Onze route stuurt ons door zo'n 20 landen; van het Verenigd Koninkrijk door België helemaal tot Mongolië door Rusland. Alhoewel het veel sneller is om onze eindbestemming te bereiken als we via het Noorden dwars door Siberië crossen, hebben we ermee ingestemd om een route te kiezen met meer variatie en uitdagingen via het Zuiden."

"Hierbij rijden we eerst door Oost-Europa, richting Turkije en Iran, om uiteindelijk bij de minder bekende Centraal-Aziatische landen terecht te komen. Schijnbaar beschikken deze landen over prachtig erfgoed en landschappen , en dat terwijl jaarlijks minder toeristen naar Turkmenistan gaan dan Noord-Korea! Daarna is het de bedoeling dat we de steppes van Kazachstan en Mongolië oversteken om uiteindelijk bij onze bestemming aan te komen. Maar zoals gezegd, er kan nog van alles veranderen.”

Mongol Rally Route

Ook steunen?

Wil ook jij hen (en LUMOS) steunen? Dit kan nog steeds.

  • Neem contact op met themadlamas@gmail.com:
    • Vanaf € 5 heb je al je naam op hun wagen die gezien wordt in drie derde van de wereld ;-).
    • Voor € 75 ontvang je een schitterend fotoboek van de reis.

De opbrengst die ze nu nog ontvangen gaat integraal naar LUMOS.

Meerdere sponsors beloofden  hun bijdrage te verhogen of zelfs te verdubbelen wanneer ze de eindstreep halen. We hebben er dus alle belang bij dat ze in Rusland aankomen. Met wat geluk kan je achteraf in België je naam op hun wagen bewonderen.

Volg hen op de voet

Wens je meer info over de rally en het team dat ons steunt? Of wil je hen volgen?

Check: