Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken geven we graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze afdeling.

Opname

  • U wordt opgenomen in een eenpersoonskamer. De verpleegkundige, die uw onthaal verzorgt, zal u uitgebreid uitleg geven over uw verblijf in het ziekenhuis. Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen.
  • Elke patiëntenkamer heeft een eigen badkamer met wc, lavabo en douche.
  • Alle kamers beschikken over telefoon en tv met afstandsbediening.
  • U hebt een persoonlijke kast, waarvan u zelf de sleutel in bewaring krijgt. Zoals vaak in grote instellingen zijn ook ziekenhuizen een mikpunt voor diefstallen. U bewaart uw handtas en portefeuille dan ook het best achter slot. U kan de sleutel bij de verpleegkundige in bewaring geven.
  • Bezoektijd doorlopend uitgezonderd tijdens de slaaptesten.

Attesten

Attesten voor werkongeschiktheid, school, mutualiteit of verzekering kunt u onmiddellijk bij opname aan de verpleegkundige bezorgen.

Radio, tv, oproep en verlichting

Naast uw bed vindt u een wit toestel met:

  • Radio: met de druktoets kiest u de posten.
  • Televisie: het tv-toestel werkt met afstandsbediening. Het gebruik van de tv is in uw verblijfkosten inbegrepen.
  • Oproep van een verpleegkundige: rode knop indrukken.
  • Verlichting: u vindt twee toetsen voor de verlichting boven uw bed.

Telefoneren

Om het risico op storing van de technische apparatuur tot een minimum te beperken, vragen wij u om de gsm volledig uit te schakelen. In alle kamers is er een vaste telefoon. Bij uw opname krijgt u een code om rechtstreeks naar buiten te bellen, alsook een nummer waarop u rechtstreeks bereikbaar bent. Tijdens de slaaptesten wordt de telefoon vanzelfsprekend uitgeschakeld. Als u tijdens de test omwille van een ernstige of dringende zaak moet bereikt worden, dan kan dit via het algemeen nummer van het slaaplabo.

Computer

Het is toegelaten om tijdens het verblijf een eigen laptop te gebruiken. Toegang tot internet met een netwerkkabel via het ziekenhuisnetwerk is momenteel in UZ Leuven voorzien als de geschatte verblijfsduur langer dan 5 dagen is. Mobiel internet via het gsm-netwerk (gprs, edge, 3G, umts, hspda,...) is om dezelfde redenen als het gebruik van de gsm niet toegelaten. Het personeel is niet verantwoordelijk voor de bewaring of bewaking van uw laptop tijdens uw verblijf.