Afdeling Aankooplogistiek

Deze afdeling bereidt het werk van de aankopers voor, verkent de markt op gebied van verpleegkundige materialen en superviseert het testen ervan. Daarnaast optimaliseert men de bestelprocedures en wordt er systematisch gerapporteerd over de verbruiksgegevens.

Aankoopvoorbereiding, catalogusbeheer, verbruiksrapportering

Deze afdeling is enerzijds opgericht om het werk van de aankopers voor te bereiden, de markt te verkennen op gebied van verpleegkundige materialen en het testen ervan te superviseren.

Daarnaast werkt men aan het continu optimaliseren van de bestelprocedures. Dit gebeurt door het zoveel mogelijk standaardiseren en catalogeren van de te bestellen materialen en deze onder te brengen in up-to-date catalogi. Ook de permanente ondersteuning van de interne klanten, via een helpdesk en bijscholing, is hier voorzien.

Binnen de afdeling aankooplogistiek zorgt men ook voor het systematisch rapporteren van de verbruiksgegevens aan de bestelverantwoordelijken. Vanuit de verbruiksanalyses wordt er aan de ziekenhuisdiensten advies gegeven ter optimalisatie van de verbruikerspatronen.

Interne verhuis en beheer van recuperatiemateriaal

Regelmatig zijn er UZ Leuven-diensten die van locatie veranderen en naar aanleiding daarvan nieuwe investeringen doen. Ook moeten er regelmatig meubelen, toestellen, enzovoort vervangen worden.

De nog bruikbare goederen worden geïnventariseerd en krijgen zoveel mogelijk een nieuwe bestemming, ofwel in UZ Leuven, ofwel daarbuiten, tot zelfs in de ontwikkelingslanden. In afwachting van recuperatie worden ze opgeslagen in het recuperatiemagazijn in Hulshout. Een UZ Leuven-team, met standplaats bij de firma Hospital Logistics in Aarschot, zorgt voor de transporten en het beheer van het recuperatiemateriaal.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020