Monventoux uitreiking cheque
Monventoux uitreiking cheque

Afgelopen weekend mocht de afdeling kindercardiologie uit de handen van Eddy Merckx een cheque van 31.000 euro ontvangen. Hiermee is de nieuwe Monventoux-campagne op gang geschoten.

Op 22 juni 2013 bedwingen wielerlegenden Eddy Merckx en Ludo Dierckxsens de Mont Ventoux. Tegelijk nodigen zij individuele sporters en bedrijven uit om hun voorbeeld te volgen en zo geld in te zamelen voor de afdeling kindercardiologie. Met het geld wordt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen en hun behandeling gefinancierd.

1 op 100 kinderen geboren met hartafwijking

Eén op de honderd kinderen wordt geboren met een hartafwijking. De helft heeft ooit een ingreep nodig, bij 30% is die ingreep nodig tijdens het eerste levensjaar. Dankzij doorgedreven onderzoek daalde het sterftecijfer de laatste jaren enorm en zullen de meeste kinderen een volwassen leeftijd bereiken. Maar verder onderzoek is van cruciaal belang om de hartafwijkingen en de behandelingen te begrijpen en de kinderen een normaal leven met een maximale integratie in de maatschappij te bieden.

Doe mee aan Monventoux

Monventoux heeft een programma voor individuele sporters en bedrijven. Alle info via www.monventoux.be.