Wereldnierdag

Op de tweede donderdag van maart wordt er wereldwijd bewustzijn gecreëerd rond het belang van goed werkende nieren voor onze algemene gezondheid en is er aandacht voor de toegang tot multidisciplinaire zorg voor alle patiënten met nierlijden.

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

10 maart 2022 Afgelopen

Zorg goed voor je nieren

Wat weet jij over je nieren? Deze organen zijn ongelofelijke multitaskers die op onmisbaar zijn voor een goed functionerend lichaam.

Chronische nierproblemen kunnen dan ook ernstige gevolgen hebben, dus worden ze beter voorkomen.

Ontdek in onderstaand filmpje waarom je nieren zo belangrijk zijn en hoe je ze zelf gezond kunt houden!

Gezonde nieren voor iedereen

'Kidney health for all' is het overkoepelende thema van Wereldnierdag. Elk jaar op de tweede donderdag van maart wordt er bewustzijn en aandacht gecreëerd rond nierlijden. Dat is nodig, want nierlijden is op weg om in 2040 de 5e meest voorkomende doodsoorzaak te zijn. Eén op de tien volwassenen, ook in Vlaanderen, heeft nierproblemen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je kan doen om nierproblemen te voorkomen. Daarnaast zou iedereen gelijke toegang moeten hebben tot goede multidisciplinaire zorg, wat zeker niet overal ter wereld vanzelfsprekend is.

#ShowYourKidneys

Onder het motto 'Show your kidneys' wordt iedereen aangespoord om zijn nieren te tonen en zo aandacht te vragen voor hun belangrijke functie in ons lichaam.

Ook de verpleegkundigen, patiënten en familieleden in het niercentrum kinderen laten graag hun nieren zien!

Laatste aanpassing: 10 maart 2022