Tentoonstelling Karolien Bartels - Lil Meert - Inge Puttemans

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

9 augustus - 1 oktober 2021 08:00 - 16:00 Afgelopen

Karolien Bartels

Voorstelling

Karolien werd geboren in 1981 in Heusden-Zolder (Limburg) en woont er sinds enkele jaren terug. Ze studeerde bachelor Sociaal Werk aan de toenmalige Katholieke Hogeschool Kempen in Geel (nu Thomas More) en trok erna naar de VUB in Brussel voor het volgen van de master Sociale en Culturele Agogiek. Sinds 2007 werkt ze op de sociale dienst van UZ Leuven als coördinator van het vrijwilligerswerk maar ook voor een stukje als sociaal werker binnen de hemofilieconventie.
De fotografiemicrobe heeft haar pas laat gebeten: ze startte in 2016 de fotografieopleiding in avondonderwijs aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder en behaalde in februari 2021 haar certificaat van fotograaf. In januari 2020 startte ze als fotografe in bijberoep.
Het mag niemand verbazen dat ze graag met en voor mensen werkt en dat is dan ook wat ze het liefst fotografeert. Haar eindwerk was een fotoreeks van een meisje gedurende haar kankerbehandeling in UZ Leuven en ze zag al heel wat baby’s, communicanten, zwangere vrouwen en getrouwde koppels voor haar lens verschijnen.
Maar naast fotografie heeft Karolien nog een andere passie en dat is reizen. Haar fotocamera gaat zonder twijfel wel altijd mee. In 2018 trok ze 3 weken door Zuid-Afrika, waar ze werd omvergeblazen door de prachtige fauna en flora en oneindige landschappen.
Een jaar later was Thailand 3 weken aan de beurt, waar vooral de cultuur en architectuur haar fascineerde.
En naast dat alles was er natuurlijk ook de plaatselijke bevolking.
“De mooie mensen, dieren en landschappen die ik op die reizen gezien heb, wil ik graag delen met anderen. Ze nemen patiënten en bezoekers hopelijk even mee op vakantie en doen hen het ziekenhuis even vergeten.”

bartels.karolien@telenet.be - facebook: Karolien Bartels Fotografie - Instagram: karolienbartelsfotografie

Lil Meert

BREEKBAAR VERLEDEN

Een doosje glasnegatieven op een rommelmarkt in Leuven in 2007 was de start van een verzameling unieke beelden.
Deze zeer oude glasplaten scannen en digitaal verwerken naar grote prints is een boeiend proces.
Onvermoede details worden zichtbaar en maken dat,
na veel zoekwerk ,soms een stukje geschiedenis
kan gereconstrueerd worden.
In het straatbeeld kan je de smartphonende mens niet meer wegdenken.
En beelden worden met een klik gedeeld.
Internet, Instagram, Facebook,…
Per dag worden nu bijna 2 miljard foto’s gepost op sociale media.
Meer info op https://www.vizoog.com

Foto’s worden in beperkte en genummerde oplage geprint
Voor meer info : info@vizoog.com

Lil Meert (° 1951)
Studies Binnenhuisarchitectuur Mechelen
Studies Fotografie Leuven
Schilderkunst en Grafiek / Slac Leuven
Persfotografe 1988-2000

Inge Puttemans

Als gepassioneerde fotografe startte ik met het fotograferen van de expressie van kinderen.
Ik opteerde om deze beelden vast te leggen in een lege ruimte, om de gevoelsuitdrukkingen van kinderen vast te leggen zonder enige prikkels die konden afleiden van de essentie. Ik neem de toeschouwer graag mee in mijn verhaal, waarbij de kijker zelf mag raden naar het hoe en het waarom van de beelden.

In een later stadium trachtte ik de fantasie van kinderen op een unieke manier te tonen op beeld. Onder andere door gebruik te maken van aparte hoofddeksels kon ik het samenspel tussen hun fantasie en de mijne weerspiegelen.

Door de huidige pandemie kon ik helaas een tijdje niet fotograferen. Eens de versoepelingen daar, voelde ik een sterke drang om de invloed van corona bij kinderen op subtiele wijze weer te geven. Ook bij deze foto's werd het tonen van expressie het uitgangspunt.

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden, daarom ben ik blij om tijdens deze pandemie te kunnen tentoonstellen in UZ Gasthuisberg.

Enkel de prints rond het thema fantasie zijn te koop.
Hiervan kan je een print bestellen vanaf 35 euro. Zo kunnen we de print aanpassen aan je wensen, zodat het helemaal past in je interieur!

www.ingeputtemans.be
info@ingeputtemans.be
0496/07 51 85

Laatste aanpassing: 13 augustus 2021