Tentoonstelling Gin Van Nerom

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

1 december - 11 december 2020 08:00 - 16:00 Afgelopen

Gin Van Nerom

Meer info:

Molenstraat 31, 3320 Hoegaarden (Meldert)

Tel: 016 76 79 71

ginvn@telenet.be

Over mezelf:

Meer dan 20 jaar is kalligrafie mijn passie. Het inoefenen van de formele letters vind ik een must die trouwens heel meditatief werkt. In een latere fase vond ik het experimenteren zeer boeiend. Dit zowel op gebied van lettervormen, schrijfmaterialen, inkten en verven, onder- en achtergronden waarbij leesbaarheid voor mij zelfs ondergeschikt mag zijn. Af en toe kreeg ik de kans om ten toon te stellen of (mee) aan projecten te werken. Ik volgde workshops en lessenreeksen bij diverse kalligrafen. Mijn speciale dank gaat uit naar de docenten Nicole Deputter (Lovenjoel) en An Vanhentenrijk (Bonheiden).

Enkele fijne ervaringen:

  • de column die Ludo Permentier in ( De Standaard , 17/1/2011) in zijn rubriek ‘Woorden weten alles’ schreef na zijn bezoek aan mijn tentoonstelling in het gemeentehuis Hoegaarden.
  • geselecteerd in de Canvascollectie 2012
  • geselecteerd in wedstrijd ‘Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo 2014’
  • de letters van het logo van EnVie (lotgenotengroep voor en door vrouwen met borstkanker, regio Leuven) mogen ontwerpen

en natuurlijk de vele fijne contacten die ik dankzij de kalligrafie mocht en mag beleven 😊.

Over de Gezelletegels: (Guido Gezelle ° 1 mei 1830 - + 27 november 1899)

De tegels die je hier ziet zijn stukken uit een groot geheel nl. uit een vloer van 25 m² bestaande uit bijna 500 tegels. De Gezellevloer was het eindresultaat van mijn kalligrafieproject ‘Gezelle ten voeten uit’. Verleden jaar was de dichter Guido Gezelle 120 jaar overleden. Dit heeft me geïnspireerd om de poëzie van Gezelle in de kijker te plaatsen. De fragmenten die ik op de tegels heb gekalligrafeerd zijn door de vele mensen ingezonden die op mijn oproep hebben gereageerd. De opdracht luidde: ‘stuur een zin/vers/woord in, uit het oeuvre van Gezelle dat jouw getroffen heeft.’ De tegels zijn geen echte tegels maar met natuurpigmenten bewerkte canvasdoekjes. Ze kunnen dus niet tegen water. De Gezellevloer werd in 2019 op verschillende plaatsen tentoongesteld o.a. CC De borre in Bierbeek, abdij van Tongerlo, Roeselare, Het Predikheren (nieuwe bib) in Mechelen.

Je kan de mooie reportage van Kristien Bonneure nalezen op:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/04/27/500-verzen-van-guido-gezelle-in-een-kunstige-puzzel/

of de ROB reportage bekijken op:

https://www.robtv.be/nieuws/120-jaar-na-zijn-overlijden-wil-ik-guido-gezelle-weer-in-de-kijker-zetten-64925

Laatste aanpassing: 3 december 2020