Thuis in oncologische zorg: oncologische behandelingen aan huis

Verschillende oncologische behandelingen komen binnenkort in aanmerking voor ‘thuishospitalisatie’ of toediening aan huis.

Tijdens deze namiddag geven verpleegkundig specialisten, thuisverpleegkundigen en huisartsen meer inzicht over deze medicatie, de plaats van deze medicatie in de behandeling van kanker, de verpleegkundige aspecten en veilig werken met deze medicatie.

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

28 september 2021 14:00 - 16:00 Afgelopen
Locatie: Online, u ontving de link na inschrijving. Toch nog deelnemen? Mail naar oncothuis@uzleuven.be
Doelgroep: Voor thuisverpleegkundigen en huisartsen die zich willen verdiepen in oncologische zorg en die in de toekomst verpleegkundige zorg in het kader van een oncologische behandeling aan huis willen verstrekken. U ontvangt een deelname-attest.

De inschrijvingen voor deze online opleidingen worden afgesloten op vrijdag 3 september. We kunnen alleen de 200 eerst ingeschreven deelnemers een materiaalset voor oefening bezorgen.

Doelgroep

Thuisverpleegkundigen en huisartsen die zich willen verdiepen in oncologische zorg en die in de toekomst verpleegkundige zorg in het kader van een oncologische behandeling aan huis willen verstrekken.

U ontvangt een deelname-attest.

Programma

De online opleiding wordt tweemaal georganiseerd. Het programma is voor elke sessie hetzelfde.

 • 14.00 - 14.05 uur: Welkom
 • 14.05 - 14.45 uur: Oncologische behandeling aan huis in de borstkankersetting
  • Trastuzumab (Herceptin®)
  • Fulvestrant
  • Zoledronaat in de adjuvante setting
 • 14.45 - 15.25 uur: Hematologische behandelingen aan huis
  • Bortezomib (Velcade®)
  • Daratumumab (Darzalex®)
 • 15.25 - 15.40 uur: Veilig werken met antitumorale middelen en het gebruik van gesloten systemen (voor dit onderdeel ontvangt u oefenmateriaal wanneer u zich tijdig inschrijft)
 • 15.40 - 16 uur: Uitdagingen in de transmurale samenwerking: kennisdeling, gegevensdeling, communicatie, kwaliteitsopvolging en opleiding als ingrediënten voor optimale zorg in het kader van een oncologische behandeling aan huis

Deelnemen

De inschrijvingen werden afgesloten. Als u ingeschreven was, hebt u de link ontvangen in uw mailbox. Wilt u alsnog deelnemen, mail dan naar oncothuis@uzleuven.be.

Bij tijdige inschrijving krijgt u een materiaalkit opgestuurd om tijdens de opleiding aan de slag te gaan met de gesloten systemen voor de bereiding en toediening van enkele antitumorale middelen.

Opgelet

De inschrijvingen voor deze online opleiding worden afgesloten op vrijdag 3 september. Enkel de 200 eerst ingeschreven deelnemers ontvangen een materiaalset voor oefening.

De inschrijvingen voor deze online opleidingen worden afgesloten op vrijdag 3 september. We kunnen alleen de 200 eerst ingeschreven deelnemers een materiaalset voor oefening bezorgen.

Laatste aanpassing: 10 september 2021