3 campussen, 100 diensten en activiteiten samen onder 1 logo

Het logo van UZ Leuven is de synthese van de professionele en kwalitatieve zorgverlening op menselijk, technisch en wetenschappelijk niveau waar UZ Leuven voor bekend is. Het logo verzamelt alle verschillende campussen, medische en ondersteunende diensten en activiteiten onder één en dezelfde noemer.

Officiële benaming is UZ Leuven

UZ Leuven heeft 3 campussen. De officiële schrijfwijzen zijn:

  • UZ Leuven campus Gasthuisberg
  • UZ Leuven campus Pellenberg
  • UZ Leuven campus Sint-Rafaël

We spreken ook van UZ Leuven en zijn medewerkers.

Eenheid in verscheidenheid

UZ Leuven is één ziekenhuis met verschillende medische, administratieve en ondersteunende diensten die deze eenheid in verscheidenheid vormen.

Fundamentele binding met de KU Leuven

UZ Leuven is een autonome organisatie voor gezondheidszorg binnen de KU Leuven. De universitaire opdracht van onderzoek en onderwijs wordt uitgeoefend in nauwe samenwerking met de universiteit. Daarom is er in de huisstijl plaats voor de Sedes.

Internationale werkomgeving

  • Het logo - beeldmerk en naam - wordt in principe niet vertaald en is aanwezig in alle communicatie.
  • Gezien de internationale context van het ziekenhuis, bestaat er wel een vertaling van de naam 'UZ Leuven': University Hospitals Leuven. Deze naam wordt gehanteerd in de teksten van alle internationale communicatie. Op bijna alle huisstijlelementen is bovendien de benaming 'UNIVERSITY HOSPITALS LEUVEN' opgenomen. Zo is de internationale context van UZ Leuven overal aanwezig.

Meer informatie