Uniek boek over families na donorreceptie.
Uniek boek over families na donorreceptie.

Over het boek

  • Wat houdt ouderschap na donorconceptie in?
  • Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent?
  • Welke plaats heeft de donor in het gezin?

Zowel voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen als lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met veel vragen en twijfels.

Dit boek gaat in op de meest gestelde vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van ouders met een kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord.

Tegelijkertijd biedt 'Anders en toch gewoon' nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en getuigenissen van (wens)ouders en donorkinderen biedt dit boek zo een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

Over auteur

Astrid Indekeu is psychologe, seksuologe en doctor in de Biomedische Wetenschappen.

Ze werkt als postdoctoraal onderzoeker aan het Karolinska Institutet in Stockholm en is fellow aan de KU Leuven.

Ze combineert wetenschappelijk onderzoek met klinische ervaring en is als wetenschappelijk adviseur betrokken bij de vzw Donorfamilies – Donorkind.

Meer informatie

Lees meer op de website van de uitgeverij.