Bestellen van beschermingsmateriaal en ander logistiek materiaal

15 mei 2020
Het is in de huidige omstandigheden heel moeilijk als individuele organisatie om in alle veiligheid bestellingen te plaatsen en zeker te zijn van levering en van de kwaliteit van de levering. Zorgnet-Icuro geeft tips voor het veilig bestellen en stelde een lijst samen met betrouwbare leveranciers.

De markt voor mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is volledig verstoord. De vaste gespecialiseerde leveranciers kunnen vaak niet meer leveren. Een veelheid van nieuwe spelers bieden zich aan. Het is in die omstandigheden heel moeilijk als individuele organisatie om in alle veiligheid bestellingen te plaatsen en zeker te zijn van levering en van de kwaliteit van de levering.

De overheid heeft daarom het initiatief genomen om zoveel als mogelijk de bestellingen van schaarse PBM, te centraliseren, de kwaliteit van de leveringen te testen en vervolgens de PBM te distribueren.

We raden aan om deze procedure te volgen. 

Biedt deze procedure voor u geen oplossing en wil u toch zelf een bestelling plaatsen, is de belangrijkste aanbeveling om heel voorzichtig en heel waakzaam te zijn. Zorgnet-Icuro stelde een aantal tips op om die voorzichtigheid en waakzaamheid in de praktijk om te zetten.

Lees de tips en bekijk de lijst met leveranciers die Zorgnet-Icuro opstelde (pdf).

Laatste aanpassing: 15 mei 2020