Tentoonstelling Rudy Beckers - Karolien Demot - Els Hofmans

Van 24 januari tot 25 maart 2022 stellen Rudy Beckers, Karolien Demot en Els Hofmans hun werken tentoon.

RUDY BECKERS – Hedendaags Stilleven – Olieverfschilderijen

Met zijn kenmerkende stijl geniet de Belgische stillevenschilder Rudy Beckers (1954°) een uitstekende reputatie binnen de wereld van de fijnschilderkunst.
Zijn oeuvre spreekt dan ook tot de verbeelding door zijn typerende nostalgische en realistische benadering. De onderwerpen zijn steeds gevarieerd, gaande van oud speelgoed t.e.m. oude gebruiksvoorwerpen.

Meer info via:
https://rudybeckers.exto.be

Karolien Demot, °11/03/1979.

Karolien Demot is een hedendaagse kunstschilder. Ze maakt abstracte en minimalistische kunst op canvas en papier, waarbij ze intuïtieve technieken gebruikt om rauwe emoties vast te leggen. De complexiteit van onze omgeving en het effect op onze innerlijke wereld worden geëxtraheerd. Haar kunst confronteert ons met de ongemakkelijke maar noodzakelijke waarheid in het leven.

The story of my hands
Els Hofmans °1965 – Schilderskunst .

Opleiding:
Kunstacademie – Jan Portaels Vilvoorde
Tentoonstellingen:
2019: Hof ten houte t.v.v Kom op tegen Kanker
Wedstrijden:
2021: Winnaar Nationale Expo 2021

Elke schilder heeft zijn eigen palet. Dat maakt schilderkunst zo uniek en waardevol. Schoonheid, volharding en nieuwsgierigheid staan centraal voor mij.

Collagekunst van o.a. Sammy Slabbinck gaven mij veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Magazines verslinden, zoeken naar fragmenten uit foto’s die mijn aandacht trekken en met die fragmenten een totaal nieuwe compositie creëren geeft mij veel voldoening.

Ik hou ervan om ongewone combinaties te maken; soms vreemd, soms mysterieus en een tikkeltje surreëel. Die extra magische dimensie aan mijn schilderijen toevoegen is waar ik naar op zoek ben.

Het hele proces van collages maken, het ontwerp, het schetsen en tenslotte het overbrengen van olieverf op doek is voor mij een ware therapie en geeft mij een mentale boost. Onbewust merk ik nu wel dat er een zekere rode draad doorheen de meeste van mijn werken loopt.

Tot slot: door mijn lichamelijke beperking is het niet altijd evident en gemakkelijk om mij te organiseren en te verplaatsen. Hiervoor oprechte dank aan iedereen die mij helpt.

Neem gerust een kijkje en geniet.

Els.

Laatste aanpassing: 17 maart 2022