Praktisch

  • Datum: 20 oktober 2018 09:00 - 21 oktober 2018 18:00
  • Locatie: Campus Gasthuisberg

Op deze pagina

  1. Voor wie?
  2. Waar?
  3. Wanneer?
Interactieve doe-dag voor kinderen over het reilen en zeilen binnen het ziekenhuis.

Gedaan met de angst voor witte jassen en pijnlijke prikjes. Met deze leerrijke en vooral plezante ervaring proberen we kinderen vertrouwd te maken met de verschillende afdelingen van het ziekenhuis zodat een bezoek bij de dokter of tandarts niet beangstigend (meer) hoeft te zijn.

Op 20 en 21 oktober zal het vaardigheidscentrum van campus Gasthuisberg opnieuw omgetoverd worden tot een waar Teddybear Hospital. Onder persoonlijke begeleiding van enthousiaste geneeskundestudenten, krijgen de deelnemertjes de kans om hun eigen knuffelbeer te verzorgen en te onderzoeken. Luisteren naar het hartje met de stethoscoop, een gebroken pootje gipsen, de tandjes nakijken bij de tandarts en zelfs de knuffelbeer in slaap doen in ons nagebouwd operatiekwartier en nog véél meer. Van het operatiekwartier tot het laboratorium, geen enkele afdeling wordt gespaard.   

Terwijl de kinderen druk in de weer zijn met het verzorgen van hun teddybeer, worden interactieve lezingen voorzien voor de ouders, onder meer door urgentiearts prof. dr. Marc Sabbe en voedingsdeskundige prof. Christophe Matthys.

Voor het eerst zal het Teddybear Hospital een volledig weekend geopend zijn, maar wees er op tijd bij want de plaatsen zijn beperkt.

Voor wie?

Teddydoktertjes tussen 4 en 7 jaar

Waar?

Onderwijs en Navorsing 2, campus gasthuisberg

Wanneer?

20 en 21 oktober 2018. Het project wordt ook herhaald op Dag van de Wetenschap op zondag 25 november. Hou de website in de gaten voor meer informatie en inschrijvingen.