Praktisch

  • Datum: 23 juni 2018 11:00 - 24 juni 2018 17:00
  • Locatie: Faculty Club, Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven
  • Organisator: vzw Sofhea

Deze achtste Biënnale Kunstbeurs wordt georganiseerd door de vzw Sofhea ten voordele van het Leuvense Stamcelinstituut (SCIL) en de Stamcelbank. Stamcellen liggen aan de basis van elk leven en worden actueel gebruikt bij aangeboren en verworven stoornissen van het bloed, zoals leukemie. Door het aanwenden  van  de recent ‘ontdekte’  pluripotente stamcellen kunnen  in de toekomst ook patiënten met hartinfarct of hartfalen, parkinson, dementie, lever- of  nierfalen, diabetes...  geholpen worden.

Het stamcelonderzoek en meer bepaald het aanleggen van een bank voor die pluripotentiële stamcellen zijn voor het grootste deel afhankelijk van mecenaat, fondsenwerving en vrijwilligerswerk. Daarom deze Kunstbeurs. De deelnemende galerijen en kunstenaars staan belangeloos een groot deel af van hun verkoop ten voordele van deze initiatieven.  

U wordt van harte uitgenodigd op de 8ste editie van de Biënnale Kunstbeurs in de Faculty Club Leuven, ten voordele van het Leuvens Stamcelinstituut en de Stamcelbank. 

  • zaterdag 23 juni 2018 van 11 tot 23 uur
  • zondag 24 juni 2018 van 11 tot 17 uur

De officiële opening met receptie vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018 om 19 uur en zal worden ingeleid door ererector van de KU Leuven Professor André Oosterlinck, Luc Zeebroek (Kamagurka) en Professor Marc Boogaerts.