Praktisch

  • Datum: 7 mei 2018 07:00 - 29 juni 2018 19:00
  • Locatie: campus Gasthuisberg

Rita Verduyckt - TIMELESS

Rita Verduyckt (°1950) is in juni 2017 afgestudeerd in de richting Fotokunst aan de Stedelijk Academie voor Schone Kunsten te Lier.

Hoewel in de opleiding Fotokunst diverse vormen van fotografie aan bod komen, gaat haar voorkeur uit naar het fotograferen van landschappen.

Als tegengewicht voor een hectische wereld gaat ze in haar landschappen op zoek naar stilte. Die harmonie en rust vindt ze in de natuur. Ze probeert dit te vertalen in tijdloze, enigszins bevreemdende beelden, die noch zwart-wit, noch kleur zijn. Het zijn minimalistische en tijdloze landschappen, die een eeuwenoude en onveranderlijke sfeer uitstralen.

De beelden roepen gevoelens op die van alle tijden zijn: een zeker verdriet om wat was en een zekere heimwee naar wat ooit geweest is. Natuurfotografie is voor haar een manier om dingen los te laten, om te helen en alle beslommeringen even te vergeten. Op die manier vindt ze troost en kracht in de natuur, een gevoel dat ze ook wil overbrengen op de toeschouwer.

Meer info: info@riverphotography.bewww.riverphotography.be

 

Jurgen Beullens – SEA OF TIME

We leven in een drukke wereld en hebben zelden tijd om stil te staan of om te genieten. Toch heeft ieder van ons nood aan een zee van tijd.

Ik zelf probeer aan het helse ritme van onze hedendaagse jachtige maatschappij te ontsnappen door te fotograferen. En waar kan dat beter dan aan zee?            

Ik ben geboren in Knokke en heb mijn eerste levensjaren in de buurt van de zee gewoond. En hoewel ik er nu al jaren weg ben, blijft het water aan me trekken.

Aan zee voel ik me verlost van de drukte, en ga ik de zorgeloosheid tegemoet.                                    

Met de titel ‘A sea of time’ verwijs ik dus enerzijds naar wat de zee mij biedt en wat ik ook via mijn foto’s aan de kijker wil mee geven.                                                 

In dit werk toon ik geen topografische landschappen, maar toon ik de kijker een glimp van mijn innerlijke wereld. Een dromerige wereld waarin Ik mijn fotografische impressies van eenzaamheid, ruimte en oneindigheid met hem kan delen.       

Ik wil hem beroeren met sfeer en stemming. Ik wil hem een oase bieden om tot rust te komen of om een tijdje te mediteren.                                                                              

Maar anderzijds is de titel ook een zinspeling op het fotograferen met lange sluitertijden. Minuten tijd worden samengebald in één beeld. Daardoor wordt de werkelijkheid vervaagd en verzacht en krijgen de beelden een minimalistische en surrealistische toets. Op die manier probeer ik voor de kijker een dromerige wereld te creëren, waarin hij kan ronddwalen en zijn gejaagdheid kan verliezen.

Meer info: jurgenbeullens@telenet.be - https://www.behance.net/jurgenbeullens

 

Joke van Loo

Een idee, een beeld en veel geduld, meer heeft Joke van Loo niet nodig om een nieuwe wereld te scheppen. Ze ziet de wereld als maakbaar en sleutelt dan ook lustig aan de realiteit.

Het werk van Joke van Loo balanceert tussen luchtig en ernstig, tussen banaal en essentieel. Het ene aspect verzacht noodzakelijk het andere. De mens staat steeds centraal in haar werk. Ze spreekt verschillende registers aan door abstracte vormen tegenover herkenbare figuren te plaatsen. Het kleurrijke en dynamische beeldenspel dat zo ontstaat, stemt je - al genietend - tot nadenken.

Joke van Loo  (°1974) is licentiaat in de kunstwetenschappen, KU Leuven en behaalde haar kandidaturen in de Vrije Kunsten, optie Grafiek aan HIBK Sint-Lucas Gent.

In 2005 werd ze laureaat Nationale Prijs voor Schilderkunst van de Stad Ieper, een belangrijke aanzet om voluit voor de kunsten te kiezen. Nadien volgden nog solo- en groepstentoonstellingen. Een groot aantal werken zit bij Kunst In Huis.

Meer info: info@jokevanloo.be - www.jokevanloo.be - facebook - Instagram