Praktisch

  • Datum: 14 juni 2019 08:00 - 9 augustus 2019 08:00
  • Locatie: campus Gasthuisberg

Ilse Nelissen

Ilse Nelissen, geboren in Prüm, Duitsland in 1934, begon te schilderen toen ze nog een tiener was; haar vroegste schilderijen in pastelkrijt maakte zij in de jaren ’50. Pas na haar huwelijk, de geboorte van haar 4 dochters en drie verhuizen (de laatste naar Overijse, België)  herbegon ze ‘serieus’ met de schilderij: zij bezocht de school van Marcel Hastir van 1985 tot 1990 en van 1990 tot 2012 het atelier van Charlotte Vindevoghel, twee Belgische kunstschilders.
In deze jaren leerde zij schetsen, Aquarel en in acrylverf te schilderen. Zij perfectioneerde haar stijl en genoot de uitwisseling met andere kunstenaars. Schilderijstages in Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië gaven haar verder aanzet van buiten.       
Keer op keer stelde zij tentoon in België: o.a. in de galerij Angle Aigu in Brussel, in de ruimtes van de Europese Commissie, in UZ Leuven campus Gasthuisberg, in de toonzalen van Overijse en Jezus-Eik en in verschillende kunstgalerijen en toonzalen in Krefeld, Kaldenkirchen en Nettetal in Duitsland - altijd met groot succes!
(Portret van Ilse in de jaren ’80 bij M. Hastir)

 

INOUT ART

INOUT ART is een kunstcollectief van 14 enthousiaste creatievelingen die gedreven met hun kunst bezig zijn. Allen zijn academisch geschoold.
Een maal per maand vergaderen ze om allerlei praktische zaken te bespreken onder leiding van voorzitter Richard. 
De eerste tentoonstelling vond plaats in de zaal van het Geels volkstoneel en mocht op heel wat bijval rekenen. Dat smaakte natuurlijk naar meer en er werden dan ook andere plaatsen gezocht om met hun kunst naar buiten te komen. Zo volgden dan tentoonstellingen in ‘Het Hofken van Chantraine’ in Oud Turnhout, cc De warande in Turnhout, cc De Hallen in Herk de Stad, De Mixx in Herstelt, gc Tentakel in Zonhoven e.a.
Als kers op de taart was er de tentoonstelling “Reflexion” in de Halle in Geel zelf, met als curator Natalia Brodot.
Bezoekjes aan musea en andere tentoonstellingen staan ook regelmatig op het programma.
Aan de tentoonstelling in UZ Leuven nemen 5 leden deel.

Kestens Gaby
Voor mij is kunst maken, de vrijheid om mijn gedachten en gevoelens te verwerken.
Allerhande materialen zoals porselein en goud, stof en wegwerpmateriaal wil ik een nieuw leven geven. Ijzer, klei, hout en glas geven mij nog meer mogelijkheden.

Opleiding: 
- 9 jaar keramiek, kunstacademie Geel
- opleiding projectatelier, kunstacademie Geel

Nicole Gielen                       nicole.gielen@skynet.be
Na verschillende jaren kleien bij diverse keramisten, vond ik dat het tijd was om verder te gaan. 
Ik besloot dan ook om naar de Kunstacademie in Geel te gaan,  Hogere en Specialisatie graad keramiek. Ook 2 jaar kunstgeschiedenis behoorde tot de opleiding. Daarnaast volgde ik nog diverse workshops en cursussen bij bekende en minder bekende keramisten. Anne Bulliot, Patty Wouters, Noortje Meijerinck (zilverklei) zijn er enkele van. Aan Syntra Hasselt volgde ik een lessenreeks menselijk hoofd boetseren. 
Het is heerlijk om met mijn handen in de klei, een vormeloze massa te veranderen in een kunstwerk.  Door te experimenteren met glazuren en kleuren, komen er soms onverwachte resultaten tevoorschijn. Mijn inspiratie haal ik uit … alles. Vooral structuren uit de natuur. 
Elk keramiekschilderijtje is uniek.  Na de ruwbak op 950°, worden de glazuren aangebracht die zorgvuldig samengesteld worden. Daarna worden ze nogmaals gebakken op 1080 °

Hilde Verhelst             hilde.verhelst1@telenet.be

Academie te Kontich van 1987 tot 1993 Schilderkunst
Academie te Geel van 2014 tot 2018 tekenen en modeltekenen
Vervolmaking in eigen atelier, schilderen in 17de -eeuwse techniek, olieverf, acryl mixed media, houtskool, pastel en aquarel

Mijn abstracte werken drukken mijn gemoedstoestand uit tijdens de uitvoering van mijn schilderijen.
Vooral geïnspireerd door de natuur, de seizoenen, maar ook door rampen als tsunami, stormen en de klimaatverandering en de vluchtelingenstroom.
Ik mix acryl met pasta en zand om een reliëf in mijn werk te creëren.
Ik probeer te schilderen door mijn emoties, mijn angsten, mijn vreugde en opvallende schakeringen van licht, elementen van de natuur.

Door de jaren heen heeft mijn werk zich geleidelijk geconcentreerd op het thema dat ik verkies, de menselijke figuur, het naakt.
De representatie van het lichaam is voor mij een onuitputtelijk bron.
Ik hou van de ideeën van spanning en beweging, met composities waarin het lichaam lijkt te gaan liggen, staan of hangen.

Maurits Lenaerts

schilderijen - tekeningen        
   maurits_lenaerts@hotmail.com
   0479 70 05 91
Van jongsaf was tekenen een passie.
Pas op pensioenleeftijd heb ik een vierjarige opleiding schilderkunst gevold aan de Geelse Academie.
De eerste twee jaren vooral gericht op het portretschilderen, daarna meer op de natuur gericht.
Dan heb ik me ook aangesloten bij het kunstcollectief ‘Inout Art Geel’
Voor het ogenblik heb ik aan een 22-tal groepstentoonstellingen deelgenomen, waarvan een groot deel met ons kunstcollectief.