Praktisch

  • Datum: 11 februari 2019 08:00 - 5 april 2019 08:00
  • Locatie: campus Gashuisberg
  • Organisator: UZ Leuven

Katleen Daems

In 1995 studeerde Katleen Daems af als Meester in de Beeldende Kunsten in de vrije grafiek (Phiko Hasselt, nu PXL-MAD, School of Arts Hasselt). Haar afstudeerproject werd bekroond met de Hassotel - Prijs voor grafiek,; een stimulans om zich verder te verdiepen in de vrije grafiek. Gezondheidsproblemen dwongen haar echter haar grafische activiteiten on hold te zetten. Tijdens haar constante zoektocht om nieuwe dingen te creëren, werd schilderen haar nieuwe passie. Intussen blijft zij van alles uitproberen en uitzoeken waar iets toe leiden kan. Daarom wil zij zich niet beperken tot één stijl, materiaal of techniek. Enerzijds werkt Katleen graag grafisch en gestileerd en tracht ze daarbij het visuele uit te puren, zodat haar werken grafische interpretaties van momentopnames worden. Anderzijds maakt zij ook meer realistisch en gedetailleerd werk, maar steeds met een grafische inslag.
Katleen houdt van sterke contrasten, maar ook grijswaarden en ton sur ton zijn een constante in haar oeuvre. Haar werken komen stapsgewijs tot stand na heel wat voorstudies en het zoeken naar een evenwichtige compositie. Ze zich laat zich daarbij inspireren en fascineren door al wat haar omringt; de stad, mens en natuur in al hun aspecten, maar ook texturen, reflecties en de schoonheid van alledaagse dingen. Nostalgie is nooit ver weg in haar werk. Zij houdt er dan ook van oud beeldmateriaal te integreren in haar schilderijen en te verwerken tot haar eigen verhaal.
Haar werken zijn impressies, waar ze haar eigen toetsen aan geeft om een verhaal en een sfeer te creëren. De interpretatie laat zij liever aan de toeschouwer zonder haar mening of verhaal te willen opdringen, zodat de fantasie geprikkeld blijft.
Haar portfolio en meer info vind je op https://katleendaems.art

KATAR(T)SKI

KATAR(T)SKI is het artistieke project van de Belgische kunstenaar I.D. (1973) uit Zingem, Oost-Vlaanderen.
"Elk doek, elk beeld, elke titel, de woorden en de muziek, het zijn slechts de stukjes van een ongelegde puzzel. Mijn teksten en gedichten, mijn muzikale gedachten, het zijn louter sluipwegen die leiden naar een beter begrip van de kern van mijn werk."
"Kunst is voorbij lopen en plots blijven staan. Het hoofd schuin houden. Aarzelend verder gaan. Achterom kijken. Vastklampen, niet meer los laten. Kunst is wakker houden."
De werken van I.D. worden tentoongesteld op publieke locaties in binnen- en buitenland, en waren eerder te zien op TV, en in enkele vooraanstaande (in-ternationale) publicaties.
In 2019 exposeert KATAR(T)SKI ook in Utrecht, Breda, Kopenhagen, Antwerpen, Roeselare en Brussel.
Alle tentoongestelde werken zijn te koop via info@katartski.be.

 http://www.katartski.be

Werken met een rode stip zijn niet meer beschikbaar.

I.D. werkt ook in opdracht.