22 juni 2013 fietsen 70 getransplanteerden de Mont Ventoux op. Het is de vijfde keer dat Transplantoux deze beklimming organiseert.
22 juni 2013 fietsen 70 getransplanteerden de Mont Ventoux op. Het is de vijfde keer dat Transplantoux deze beklimming organiseert.

Zelfs na een orgaantransplantatie kunnen bewegen en sporten weer onderdeel uitmaken van het leven. Dat bewijzen 70 getransplanteerden die zich in juni wagen aan de beklimming van de Mont Ventoux. Een prestatie die mogelijk wordt met steun van het Transplantoux-fonds en onder professionele begeleiding van Sporta vzw en de Bakala Academy.

Vijfde keer Mont Ventoux 

Op 22 juni 2013 geeft het Transplantoux-fonds getransplanteerden een duwtje in de rug. Zij beklimmen die dag de legendarische Mont Ventoux (Frankrijk), met de fiets of te voet. Transplantoux waagt zich al voor de vijfde keer aan de beklimming, deze keer met een recordaantal van 70 getransplanteerde deelnemers.

Grenzen verleggen volgens eigen mogelijkheden

De Mont Ventoux staat symbool voor de berg die de transplantatiepatiënten en hun familie, maar ook de donorfamilies, op en over moeten. Maar de prestatie is niet het enige wat telt.

Voorzitter van het Transplantoux-fonds professor Diethard Monbaliu: “Het aantal beklimmingen is geen doel op zich, elke deelnemer kan die dag zijn grenzen verlengen volgens zijn eigen mogelijkheden. Het is méér dan alleen de berg overwinnen, het is er samen voor gaan. En het is een stimulans voor de transplantatiepatiënt om elke dag, heel je leven lang, een berg te overwinnen. Door te bewegen, door met de fiets naar je werk of naar de winkel te gaan. Bewegen betekent niet noodzakelijk topsport.”

Professionele begeleiding

Het Transplantoux-fonds wil getransplanteerden motiveren om gezond te bewegen en te sporten. Maar een berg beklimmen, ook op je eigen tempo, vraagt een degelijke voorbereiding. De professionele intensieve sportbegeleiding door Sporta vzw en Bakala Academy maken deze uitdaging voor de transplantatiepatiënten tot een haalbaar doel.

Meer info op http://www.transplantoux.be/