Februari 2019

24 februari 2019

De familie- en vriendenkring van Stijn organiseert op 24/02/2019 een spaghettidag in zijn herinnering.
U vindt meer informatie hier.

Maart 2019

24 maart 2019

KOMOK meets Arenal

KOMOK meets Arenal

Voor meer informatie, klik hier.

 

Mei 2019

19 mei 2019

Run for Hope is een team van lopers, die allen van ver of dichtbij in aanraking zijn gekomen met kinderkanker. Het team werd opgericht in 2017 door een mama, wiens zoontje lange tijd in behandeling is geweest voor leukemie in het ziekenhuis van Saint Luc in Brussel.

Het lopen bleek niet alleen een goede therapeutische uitlaatklep te zijn, het werd een heus filantropisch avontuur waaraan heel snel, heel veel sympathisanten zich verbonden. Vorig jaar liepen er maar liefst 180 lopers mee de 20 km van Brussel. Er werd in totaal meer dan 75 000 euro opgehaald om projecten te steunen op de afdelingen kinderoncologie van Saint Luc en ook UZ Leuven.

Zo kon er een jaar muziektherapie gefinancierd worden in UZ Leuven, werd de kanjerketting geïntroduceerd in Saint Luc, evenals virtual reality headsets en konden we o.a. ook een deel van de nieuwe tuin en de Donkey Campus financieren.

Ook dit jaar is het team super gemotiveerd om opnieuw te lopen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderkankerpatiënten in beide ziekenhuizen. In UZ Leuven gaan ze o.a. lopen voor het project "Start to Move", bedoeld om beweging te stimuleren bij de patiëntjes tijdens maar ook na hun behandeling.

Voel jij je aangesproken om samen met hen dit mooie doel te steunen? Aarzel dan niet om je in te schrijven of om je sportieve echtgenoot, zus, nonkel, tante,... te motiveren om mee te lopen met Team Run for Hope! 

Meer informatie op de website.

RFH

 

Lopende acties

Fanfarathon 2019

In de aanloop naar de 'Fanfarathon' op 14 september 2019, zijn er reeds initiatieven die vooraf plaatsvinden.

Voor alle nodige informatie kan u terecht op de website.

Persconferentie Stichting MeToYou

Stichting MeToYou werd opgericht in "Loving memory" van Els Maes, lieve echtgenote en fiere mama waarvan in juli 2013 afscheid werd genomen na een gevecht van 3 lange jaren tegen leukemie. Zij verloor haar strijd, maar blijft vechten via haar familie tegen de ziekte. Stichting MeToYou stelt zich tot doel specifieke onderzoeksprojecten rond leukemie te ondersteunen om de verdere opmars van deze aandoening en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten tegen te gaan. MeToYou heeft zich geëngageerd om de neuro-psychologische opvolging van kinderen/jongeren met leukemie te ondersteunen.
www.stichtingmetoyou.be 

Beursbubbels in actie voor Muziektherapie

Jacky De Donder, auteur, uitgever en bezieler van BeursBubbels is van mening dat áls je belegt met een hart én met een maatschappelijk engagement voor ogen, en niét belegt vanuit het streven naar  snel geldgewin en puur winstbejag, dat de beurs je dan zal belonen en dat je aandelenportefeuille er beter zal bij varen.

Indien je een mooie deal doet op de beurs, waarom dan geen stukje van die winst doorstorten naar mensen die minder kansen/geluk hebben in het leven en die je hulp heel erg nodig hebben ?

Jacky draagt dit project dat loopt bij UZ Gasthuisberg Leuven nauw in het hart en hij garandeert je dat al uw bijdragen ontzettend goed besteed zijn.
Dit keer wordt voor een interview met de CEO van Biocartis, Rudi Pauwels naar aanleiding van de beursintroductie, een afgesproken bedrag gestort aan het Kinderkanker-Muziekproject van UZ Leuven.

Meer info: