UZ Leuven kreeg een "Zeer hoge tevredenheid" als beoordeling in het onderzoek van Testaankoop.
UZ Leuven kreeg een "Zeer hoge tevredenheid" als beoordeling in het onderzoek van Testaankoop.

Uit een grootschalig consumentenonderzoek van Testaankoop bij meer dan 5.200 Belgen en in 42 ziekenhuizen blijkt dat patiënten bijzonder tevreden zijn over de spoedgevallendienst van UZ Leuven. Vooral de bekwaamheid van artsen en verpleegkundigen en de medische informatie scoren uitstekend.

Over de volledige lijn voert UZ Leuven de lijst van bevraagde ziekenhuizen aan met een score van 77 procent (‘zeer hoge tevredenheid’), een gedeelde eerste plaats met AZ Damiaan en AZ Groeninge. Ook UZ Brussel, UZ Gent en AZ Delta scoorden uitstekend.

Bekwaamheid en informatie voorop

UZ Leuven scoorde het beste van alle ziekenhuizen wat betreft de bekwaamheid van artsen en verpleegkundigen (85 en 86 procent) en medische informatie (81 procent). Maar ook voor de wachttijden voor de triage (81 procent) en voor een eerste contact met een arts (73 procent) scoort ons ziekenhuis uitstekend.

We analyseren regelmatig onze manier van werken en passen die aan als het nodig is. - Prof. dr. Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen 

Een pluim voor alle medewerkers

Prof. dr. Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen, is alvast heel tevreden met de resultaten. “Dit is volledig de verdienste van alle medewerkers van de spoedgevallendienst. Zij mogen heel trots zijn op wat ze verwezenlijken”, zegt ze. “We stellen elke dag alles in het werk om deze cijfers nog te verbeteren. We analyseren regelmatig onze manier van werken en passen die aan als het nodig is. Op die manier streven we dag in dag uit naar de best mogelijke kwaliteit voor onze patiënten en medewerkers.”