Praktisch

De diagnose van kanker gaat jammer genoeg regelmatig gepaard met pijn.

In deze sessie is het niet de bedoeling om in te gaan op alle mogelijke pijnbehandelingen. Wel staan we stil bij de verschillende types van pijn die mogelijks voorkomen bij kanker of kunnen ontstaan door de behandeling van de ziekte.

We zoomen vervolgens in op de gevolgen van pijn op het dagelijks leven en reiken je handvaten aan om hier zelf op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Ten slotte komt het gebruik van pijnmedicatie bod: hoe gebruik je ze best, wat met de lastige neveneffecten, bestaande misverstanden of taboes,…

Deze sessie wordt geleid door twee verpleegkundig specialisten pijn. 

Voor wie?

Voor alle mensen met kanker en hun naasten

Schrijf in

  • Deelname aan deze sessie is gratis.
  • Inschrijven is verplicht.

 


Persoonsgegevens
Contactgegevens
Uw inschrijving
De sessies “Omgaan met anderen” en “Leven met kanker: hoe doe je dat?” zijn exclusief voor patiënten, u kan dus geen naaste meebrengen. De sessies “Als kanker uw partner treft” en “Help, mijn volwassen zoon/dochter heeft kanker” zijn exclusief voor partners en ouders.
Opmerkingen
Wat zijn uw vragen over bezorgdheden rond dit thema? Zijn er onderwerpen die u zeker nog graag aan bod ziet komen tijdens deze sessie? Laat het ons weten. Zo kan de organisator de inhoud van de sessie nog beter afstemmen op uw interesse.