Dupuytren Fonds

Wetenschappelijk fonds voor grensverleggend onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte van Dupuytren.

De ziekte van Dupuytren?

De ziekte van Dupuytren is een aandoening die steeds erger wordt. De symptomen zijn littekenachtige knobbels en strengen in de handpalmen en vingers. Hoewel het vaak pijnloos is, kunnen de vingers behoorlijk krom trekken: het strekken wordt altijd moeilijker. Dat brengt de functie van de handen soms ernstig in het gedrang.

Daarom krijgt de patiënt vaak een behandeling: operaties, naaldbehandelingen, spalken, enzym injecties, diëten, zalven en zelfs bestralingstherapie worden toegepast.

Nog geen genezing mogelijk

Vandaag kan helaas geen enkele behandeling een genezing garanderen… Deze ziekte geneest namelijk niet door een ingreep. De vingerbewegingen kunnen op die manier enkel (zo lang mogelijk) worden teruggewonnen.

Grote impact op dagelijks leven

Wanneer de handfunctie sterk is aangetast, heeft dit een grote impact op het dagelijks leven van de patiënt. Routinehandelingen zoals een vriendelijke handschudden, handschoenen aantrekken, het gezicht wassen en de handen in de broekzakken steken, vormen een uitdaging.

Bij verschillende behandelingen zijn de complicaties niet te onderschatten. Stijfheid, gevoelsverlies, pijn en een amputatie van vingers hebben een grote impact op de patiënt.

Uw steun is nodig

Elke financiële steun is noodzakelijk en wordt onmiddellijk aangewend om de ziekte van Dupuytren zo efficiënt mogelijk van de hand te doen!

U kunt hierbij helpen… schenkingen zijn zeer welkom.

  • Rekeningnummer: BE45 7340 1941 7789.
  • BIC-code: KREDBEBB.
  • Vermelding: 400/0013/24188.

Voor giften vanaf 40 euro per jaar ontvangt u een fiscaal attest van de KU Leuven. Deze attesten zijn ook erkend in Nederland.

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Neem contact op met prof. dr. Ilse De Greef.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020