Het Teken, campus Gasthuisberg
Het Teken, campus Gasthuisberg

Het logo van UZ Leuven bestaat uit zowel een beeldmerk als de officiële naam van het ziekenhuis.

Logo UZ Leuven

Beeldmerk gebaseerd op 'Het Teken'

Het beeldmerk refereert aan en is een gestileerde uitwerking van 'Het Teken', het kunstwerk van Luc Peire, dat aan de toegangsweg naar campus Gasthuisberg staat.

Het kunstwerk 'Het Teken' samen met de spiegelende waterpartij, de warme tinten en verlichting binnenin, vertelt op zijn eigen abstracte manier het verhaal van de levende, rechtopstaande mens, de patiënt, met al zijn wilskracht en dynamisme, maar ook het verhaal van de kwetsbaarheid van lichaam en geest. 'Het Teken' duidt op het belang van het menselijk aspect in een universitair ziekenhuis waar onderzoek, opleiding en klinische zorgen hand in hand gaan. UZ Leuven gaat over mensen en is er voor de mensen.

Het logo is - zoals 'Het Teken' zelf - een symbool van openheid, transparantie en constant streven naar een nog betere patiëntenzorg die kenmerkend is voor UZ Leuven, dat zich voortdurend inspant om inzake inhoud en organisatie tot de internationaal leidinggevende centra te blijven behoren.

Logo = kracht van UZ Leuven

Het logo straalt de kracht uit van UZ Leuven. Die kracht is de permanente stroming van ideeën en innovaties, van wetenschappelijk onderzoek op het hoogste niveau en van ervaringen en tradities. Het logo, in al zijn openheid, richt zich op de toekomst en staat open voor zijn omgeving. Het straalt professionaliteit en gedegenheid uit.

De keuze van de logokleur versterkt deze boodschap. Het dynamische frisse blauw staat voor innovatie, doordachtheid en kwaliteit, maar ook voor zuiverheid en humaniteit.

De onderlinge elementen die één harmonisch geheel vormen, symboliseren de interactie tussen medische, verpleegkundige, paramedische, administratieve, technische, logistieke,... medewerkers, elk met zijn eigen specifieke kennis en kwaliteiten om samen een hoogstaande zorgverlening te verzekeren aan de patiënt, met respect voor de waarden van elk individu.