Deze medische info bespreekt u best met uw arts tijdens een consultatie.

U probeert een film te starten. Dit lukt niet omdat u ofwel niet beschikt over de nieuwste versie van de Adobe Flash® speler, ofwel JavaScript niet geactiveerd is. Beide zijn nodig om de film te kunnen spelen.

You are trying to load a film. Either you do not have the newest version of Adobe Flash®, or you have JavaScript disabled. To play the film, you must ensure you have these capabilities.

 

camera
Klik op het camera icoon om de film te bekijken. 3D-model Klik op het draaien icoon om een 3D-model of doorsnede te bekijken. Sleep de muis over het model om het te draaien.
tekst
Klik op het tekst icoon om de gesproken tekst te herlezen. dia Klik op het dia icoon. Beweeg de muis over de opgelichte punten voor meer informatie. Gebruik de pijltjes om te bladeren.

Weergave van de gesproken tekst

Soms heeft iemand wel het juiste gewicht, maar zit er op bepaalde plaatsen te veel vet, waartegen verstandig eten en lichaamsbeweging niets meer uithalen. Hierdoor kan de onderlinge verhouding van bepaalde lichaamsdelen verstoord lijken. In zulke gevallen kan liposuctie een oplossing zijn.

Bij liposuctie maakt de chirurg kleine insnijdingen (incisies) van ruim een halve centimeter in de delen van het lichaam waar de problemen zich voordoen. Door de incisies heen wordt een hol buisje (canule) in het vetweefsel gestoken. Vaak geeft de canule ultrageluidsgolven af, waardoor de vetcellen uit elkaar vallen. In feite maakt het ultrageluidapparaat het vet vloeibaar, waardoor er meer vet kan worden verwijderd. Tijdens de behandeling beweegt de arts de canule onder de huid heen en weer, en daarbij zuigt een vacuümpomp het vloeibare vet weg.

Liposuctie is wel effectief en kan op verschillende lichaamsplekken tegelijk worden uitgevoerd, maar het is geen alternatief voor afvallen door verstandig eten en lichaamsbeweging. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de behandeling met de dokter moeten worden besproken.

Gerelateerde films

Bekijk ook onze andere brochures en films.