Gingivitis

Deze medische info bespreekt u best met uw arts tijdens een consultatie.

U probeert een film te starten. Dit lukt niet omdat u ofwel niet beschikt over de nieuwste versie van de Adobe Flash® speler, ofwel JavaScript niet geactiveerd is. Beide zijn nodig om de film te kunnen spelen.

You are trying to load a film. Either you do not have the newest version of Adobe Flash®, or you have JavaScript disabled. To play the film, you must ensure you have these capabilities.

 

camera
Klik op het camera icoon om de film te bekijken. 3D-model Klik op het draaien icoon om een 3D-model of doorsnede te bekijken. Sleep de muis over het model om het te draaien.
tekst
Klik op het tekst icoon om de gesproken tekst te herlezen. dia Klik op het dia icoon. Beweeg de muis over de opgelichte punten voor meer informatie. Gebruik de pijltjes om te bladeren.

Weergave van de gesproken tekst

Voor een goed gebit is gezond tandvlees van cruciaal belang. Alle tanden en kiezen in de mond zijn omhuld door tandvlees (gingiva), wortelcement, bindweefsel en bot. De in de mond levende bacteriën kunnen zich aan het tandoppervlak hechten. Daarbij ontstaat een plakkerige substantie die voedseldeeltjes vasthoudt, en daardoor ontstaat plaque.

Tandvleesontsteking ontstaat door ophoping van plaque op de tanden en het tandvlees; in het aangetaste gebied ontstaan zwellingen, roodheid, bloedingen en infecties. De kans op tandvleesontsteking wordt vergroot door tandvleesletsel, in het bijzonder als gevolg van het al te krachtig poetsen of flossen van de tanden, en door bepaalde ziekten.

Tandvleesontsteking is het eerste teken van beenvliesontsteking. Deze aandoening tast de tanden, wortels en zenuwen aan en kan, zonder goede behandeling, leiden tot tandverlies.

Gerelateerde films

Bekijk ook onze andere brochures en films.