Routebeschrijving naar campus Gasthuisberg

De ringweg rond campus Gasthuisberg is onderbroken, wat gevolgen heeft voor het autoverkeer. Bekijk de aanbevolen routes.

Met de auto

Leuven centrum

  • Via Leuven centrum bereikt u campus Gasthuisberg via de Van Waeyenberghlaan.
  • Om campus Gasthuisberg te verlaten in de richting van Leuven centrum neemt u de Van Waeyenberghlaan.

Binnenring Leuven

  • Komende via de binnenring (achtereenvolgens Tiensepoort, Parkpoort, Naamsepoort, Tervuursepoort) volgt u de Groefstraat en daarna de Van Waeyenberghlaan.
  • Om de campus weer te verlaten via de binnenring (achtereenvolgens Brusselsepoort, Mechelsepoort, Vaartkom) neemt u eerst de Van Waeyenberghlaan en daarna de Groefstraat.

Let op

Het is niet mogelijk om de binnenring te verlaten of op te rijden via oprit/afrit Gasthuisberg.
De op- en afrit zijn alleen toegankelijk voor bussen en hulpdiensten, niet voor gewoon verkeer.

Buitenring Leuven

 

  • Vanaf de Leuvense buitenring (achtereenvolgens Mechelsepoort en Brusselsepoort) neemt u de afslag campus Gasthuisberg.
  • Om de campus weer te verlaten via de buitenring (achtereenvolgens Tervuursepoort, Naamsepoort, Parkpoort, Tiensepoort) neemt u de oprit naar de Leuvense ring.

Autosnelweg (E40-E314)

Komende van de autosnelweg neemt u op de E314 afrit Winksele (17) of afrit Herent (18).

Afrit Gasthuisberg (16): omleiding

Vanwege de wegenwerken (waarbij de ringweg rond campus Gasthuisberg onderbroken is) moet u rekening houden met een omleiding als u de autosnelweg verlaat via afrit Gasthuisberg (16). Bekijk de route.
Bij het verlaten van de campus via oprit Gasthuisberg (16) is er geen omleiding.

Met bus of trein

Het treinstation van Leuven ligt op ongeveer vier kilometer van het ziekenhuis. Er vertrekken zeer regelmatig bussen naar campus Gasthuisberg. De eindhalte bevindt zich vlak bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Voor de meest recente info surft u naar de website van De Lijn.

Bussen door het centrum

Logo De Lijn

U kunt campus Gasthuisberg bereiken via bussen die door het centrum van Leuven rijden.

Deze bussen stoppen ook aan campus Sint-Pieter en campus Sint-Rafaël.

De bussen door het centrum vertrekken aan Leuven station op perron 2.

Ringbussen

Er zijn ook 2 lijnen die via de Leuvense ring naar campus Gasthuisberg rijden. Deze bussen stoppen NIET aan campus Sint-Pieter of campus Sint-Rafaël.

  • Neem in het station van Leuven op perron 12 de buitenringbus (lijn 600) om naar campus Gasthuisberg te rijden. De campus is de eerste bushalte na het station.
  • Neem in campus Gasthuisberg de binnenringbus (lijn 601) om naar het station te rijden. Het station is de eerste bushalte na de campus.

De wegenwerken (waarbij de ringweg rond campus Gasthuisberg onderbroken is) hebben geen gevolgen voor de bereikbaarheid met de bus.

Te voet of met de fiets

Campus Gasthuisberg is vlot te bereiken met de fiets of te voet, via het centrum (Van Waeyenberghlaan), en via de Leuvense ring, of komende van Herent. Vanaf de Tervuursepoort is er een tweerichtingsfietspad.

De overdekte fietsenparking bevindt zich schuin tegenover de hoofdingang.