Over ons

Al meer dan 75 jaar biedt UZ Leuven kwaliteitsvolle en innovatieve medische zorgen aan. UZ Leuven telt vier campussen, campus Gasthuisberg, campus Pellenberg, campus Sint-Pieter en campus Sint-Rafaël. Op elk van deze campussen worden ambulante en gehospitaliseerde patiënten verzorgd met hoogstaande kwaliteitsgeneeskunde en met respect voor de waardigheid en de levensopvatting van elke patiënt en hun familie.

Met 1.995 bedden is UZ Leuven een van de grootste ziekenhuizen van België. Meer dan 8.800 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en voortdurend te werken aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van onderzoek, opleiding en pluridisciplinaire patiëntenzorg, waardoor deze permanent voorwerp is van kritische reflectie en toetsing.

Omdat de motivatie en de kwaliteit van de UZ Leuven-medewerkers de beste waarborg is voor de kwaliteit van de zorg, wil UZ Leuven met zijn personeelsbeleid de professionele deskundigheid van iedere medewerker bevorderen en permanente vorming stimuleren.