Benefiet Congo avond t.v.v. LUMOS

  • Datum: 16 september 2017 20:00 - 22:00
  • Locatie: Zaal Reynaertghesellen, Redingenstraat 4 te Leuven

De vzw Buurtwerking Groot Redingenhof Leuven organiseert een Congo avond t.v.v. LUMOS (Leuvense Universitaire Medische Ontwikkelingssamenwerking en Solidariteit)

Wil je kennis maken met LUMOS en haar bijzondere missie of je laten inspireren door de verhalen van haar vrijwilligers? Dat kan op zaterdag 16 september 2017 om 20 uur in Zaal Reynaertghesellen, Redingenstraat 4 te Leuven.

Prof. dr. em. Ivo De Wever, jarenlang werkzaam als chirurg in het UZ Leuven campus Gasthuisberg deelt gepassioneerd zijn Afrika / LUMOS verhalen met u.

Tijdens zijn vakanties ging Ivo met een team medewerkers meerdere keren naar Kisantu in DRCongo om in het ziekenhuis aldaar operaties uit te voeren, te ondersteunen en opleidingen te geven in het kader van LUMOS zendingen. Die bijzondere ervaringen wil Ivo graag met u delen.

Wat LUMOS precies is en doet komt u dan weer te weten van Prof. dr. em. Fons Verdonck.

Fons behaalde in 2016 een eredoctoraat aan de Universiteit van Kinshasa en is voormallig voorzitter van de LUMOS werkgroep DR Congo.

Djuwa ya Congo (De zon van Congo), een groep van vier Afrikaanse muzikanten begeleiden de sprekers en brengen u in de gepaste sfeer.

Laat je inspireren door de hartverwarmende verhalen en reis op de warme en Zuiderse ritmes in gedachten met ons mee naar de rijke Afrikaanse cultuur.

Prijs: € 8/pers.

De opbrengst gaat integraal naar de werking van LUMOS.

Wenst u meer info over LUMOS?

https://www.uzleuven.be/nl/lumos

Wenst u LUMOS rechtstreeks te steunen?

Dit kan met een éénmalige of een permanente schenking op rekening IBAN BE45 7340 1941 7789 met gestructureerde mededeling400/0011/34636.

Voor giften vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal attest.

Wenst u de LUMOS werking in een specifiek land te ondersteunen?

Ook dat kan. Meer info vindt u op onze website: https://www.uzleuven.be/lumos/steun-lumos